Veronika Zeiselová Správy

Značka vo Veči je späť: Mestský úrad vydáva rezidenčné karty

Vodičov ešte koncom októbra prekvapila značka zakazujúca odbočenie pri vchádzaní do Veče od Trnovca nad Váhom. Po čase sa našiel vandal, ktorý ju zvalil a tým umožnil aspoň dočasne odbočovanie. Príbeh však nekončí...

Ilustračný obrázok k článku Značka vo Veči je späť: Mestský úrad vydáva rezidenčné karty
Zdroj: TASR

O osadení zákazovej značky sme vás informovali v článku Nová značka vo Veči: Policajti na vás číhajú hneď za rohom!. Značka na svojom pôsobisku nevydržala dlho, keď ju vandal zvalil, aby tým umožnil opäť odbočovanie do štvrte Hliník. Na sociálnych sieťach i priamo na Mestský úrad Šaľa chodili sťažnosti o nedoriešení tohto zákazu vzhľadom na obyvateľov, ktorí v danej štvrti reálne bývajú. Mesto preto prichádza s rezidenčnými kartami.

„Dňa 22. 12. 2014 bola opätovne osadená zákazová dopravná značka "Zákaz odbočenia doľava“ na Trnoveckú ulicu zo smeru Trnovec nad Váhom s dodatočnou tabuľou, ktorá umožňuje výnimku pre obyvateľov dotknutej lokality. V januári 2015 budú na základe žiadostí vydávané rezidenčné kartičky jednotlivo pre každý automobil, ktorý má obyvateľ tejto lokality (Trnovecká, Nová, Hliník, Priečna, Úzka, Gorkého, Komenského) v užívaní," uviedol referent pre dopravu Miroslav Poliček.

Kým karty nebudú obyvateľom vydané, nemusia mať obavy z pokút. „Štátna polícia bola upovedomená a do doby vydania príslušných kartičiek by obyvateľov riešiť nemala, stačí sa preukázať občianskym preukazom s trvalým pobytom,“ povedal Poliček. V prípade, že ste obyvateľ niektorej z ulíc Trnovecká, Nová, Hliník, Priečna, Úzka, Gorkého, Komenského a máte záujem o vydanie rezidenčnej karty, svoju žiadosť adresujte mailom na policek@sala.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM