Správy

Život sa vráti aj do ulíc Šale! Otvárať sa konečne budú nielen obchody

Zdá sa, že ľudoprázdne ulice budú minulosťou. Na Slovensku sa chystá prvé výraznejšie uvoľňovanie opatrení a dotkne sa aj Šale.

Ilustračný obrázok k článku Život sa vráti aj do ulíc Šale! Otvárať sa konečne budú nielen obchody
Foto: Zlatica Gregorová

Ulice miest po celom Slovensku zívali dlhé mesiace prázdnotou. Zatvorené boli takmer všetky prevádzky, zakázané bolo aj opustenie okresu napríklad do prírody. To sa však už onedlho zmení. Aj do ulíc Šale sa konečne vrátia ľudia.

„Epidemiologická situácia na Slovensku sa zlepšuje, od 19. apríla bude celá krajina podľa COVID AUTOMATU v III. stupni varovania, teda bordovej farbe, žiadny okres nebude v IV. stupni varovania," informuje ministerstvo zdravotníctva.

Takto na tom budú okresy Nitrianskeho kraja od 19. apríla:

  • Ružové: Nitra, Nové Zámky, Topoľčany, Zlaté Moravce
  • Červené: Šaľa, Levice, Komárno

Tešiť sa tak môžeme na uvoľňovanie opatrení. Život sa konečne vráti do „normálu“. „Od budúceho týždňa sa uvoľnia viaceré opatrenia," informoval rezort zdravotníctva.

Otvorené prevádzky

Otvoriť sa konečne budú môcť aj šalianske obchody. Podmienkou je dodržanie limitu jednej osoby na 15 metrov štvorcových. Pokiaľ sa vám zničili topánky alebo vypálila žiarovka, konečne si ich budete môcť kúpiť aj v obchodoch v našom meste.

Viac správ o koronavíruse

Od 19. apríla sa tak budete môcť ísť presvedčiť, koľko obchodov zvládlo náročnú skúšku v podobe niekoľko mesiacov povinne zatvorenej prevádzky. Nezabudnite si však platný výsledok testu.

Príroda a kostoly

Máte túlavé topánky? V tom prípade môžete jasať. Od pondelka 19. apríla bude povolený aj pohyb v prírode mimo náš okres. Aj v tomto prípade bude povinný platný test. Zdá sa, že nás tak čaká veľké „sťahovanie národov“ za hranice okresu. Umožní sa aj návšteva botanických záhrad a múzeí.

Uvoľňovanie opatrení potešilo aj veriacich. Kostoly sa otvoria a za dodržania podmienky 15 metrov štvorcových na jednu osobu s negatívnym testom sa umožnia aj bohoslužby.

Za športom

Záujemcovia budú môcť navštíviť aj miestnu knižnicu. Aj tu je podmienkou negatívny test a platí obmedzenie v počte návštevníkov. V jednom momente môže byť v priestoroch knižnice maximálne šiestich ľudí.

Mierne si môžu vydýchnuť aj majitelia hotelov a penziónov, no nemôžu otvoriť reštaurácie. „Bude tiež možné športovať v exteriéri v maximálnom počte šiestich ľudí, rovnako pod podmienkou negatívneho testu," dodalo Ministerstvo zdravotníctva SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Šale a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM