Zlatica Gregorová Samospráva

Žihárčanom pribudnú ďalšie byty: Pomôže im aj ministerská dotácia

Výstavba v meste Šaľa a dedinách nášho okresu neustáva. V centre mesta sa pomaly končí rekonštrukcia úradu, stojí už aj časť mestských bytov.

Ilustračný obrázok k článku Žihárčanom pribudnú ďalšie byty: Pomôže im aj ministerská dotácia
Zdroj: TASR

Mestské byty už poznajú svojich nových nájomcov, bytový komplex vo Veči už tiež získava konečnú podobu a v dedinách sa taktiež vo veľkom buduje. Materské školy a obecné úrady získajú moderný vzhľad a taktiež budú stať samosprávy menej financií. Nedávno sa do stavby bytového domu pustili aj v neďalekom Žihárci.

Viacero zdrojov

Po tom, čo v obci majú onedlho dostavať osem bytových domov, začali budovať ďalšie aj tento rok. Svoje bývanie, i keď za nájom, ponúka obec ďalším svojim obyvateľom. Opäť tu pribudne ďalší dom s 8 bytovými jednotkami. Tentoraz bude mať charakter nižšieho štandardu. Aj na túto výstavbu boli potrebné ďalšie financie a tak samospráva hľadala viacero zdrojov.

Nakoniec samospráva pre projekt vyčlenila časť z vlastného rozpočtu vo výške 53 951,26 eur. Taktiež aj Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky obci poskytlo dotáciu na obstaranie nájomných bytov vo výške 161 830,00 eur. „Predmetom zmluvy je poskytnutie finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu formou dotácie podľ azákona o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní na účel obstarania nájomných bytov,“ uvádza obec.

Kolaudácia 2020

O výstavbu ôsmich nájomných bytov sa postará šalianska firma, ktoré prišla s najvýhodnejšou ponukou. Stavebné práce by mali byť dokončené v novembri 2019 s predpo­kladaným termínom kolaudácie vo februári 2020.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM