Peter Štrbo Futbal

Ženy doma zakopli. Žiačky Šale sú krôčik od titulu!

V nadstavbovej časti najvyššej ženskej futbalovej súťaže sa zrodilo prekvapenie na účet šalianskeho kolektívu, ktorý nestačil doma na Žilinu a šance na majstrovský titul sú už prakticky nulové. Naopak žiačky nenechali nič na náhodu, zvíťazili a už v

[size=14]Duslo Šaľa – Žirafa Žilina 0:2 (0:1)[/size] góly: Hmírová 2

Duslo: El-Dahaibiová, Siváková, Čupajová, Kolenová (46.Miháliková), Vojteková, Košíková, Dikanová (75. Moskáľová), Šaraboková, Šandalová (65. Pištová), Rybárová (80. Komlósi), Poláková (40. Paločková)

„Výsledok je spravodlivý. Predvedená hra ma sklamala, súper ukázal väčšiu túžbu po víťazstve. My sme sa nedokázali presadiť proti dobre organizovanej hre Žiliny. Sklamali ma hráčky, ktoré dostali šancu zabojovať o pevné miesto v zostave. Chceme dohrať súťaž so cťou, už dnes je však isté, že v družstve nastanú radikálne zmeny," povedal tréner Milan Mrllák po zápase.

Tabuľka nadstavby:

  1. Slovan Bratislava 3 3 0 0 6:0 13 (4)
  2. Slovan Duslo Šaľa 3 1 0 2 5:5 6 (3)
  3. Union Nové Zámky 3 1 0 2 6:7 5 (2)
  4. ŠKF Žirafa Žilina 3 1 0 2 2:7 4 (1)

[color=#cc0000]­[size=14]Žiač­ky majú oslavy majstrovského titulu na dosah[/size][/co­lor]

Dievčatá sa rozbiehali pomalšie, no v závere prvého polčasu sa dostali do hernej pohody a do prestávky viedli 2:1. Šaľa bola aktívnejšia, po obrátke pridala ďalšie dva góly, no hostky statočne bojovali až do posledných minút. Na domáci tím to však nestačilo a zo Šale cestovali s prehrou 1:4. Mladé futbalistky Dusla sú už len krôčik od vytúženého titulu „majster SR“. V stredu ich čaká náročná cesta na východ republiky, kde sa stretnú s Pakostovom a v prípade víťazstva môžu oslavovať historický triumf pre naše mesto!

[size=14]Tren­čianske Teplice – Šaľa 1:4 (1:2)[/size] góly: Kelemenová, Očovská, Čopíková, Speková

Duslo: Matúšková – Vojteková, Šurnovská, Kelemenová, Botková, Nosianová, Horváthová, Očovská, Moťovská, Čopíková, Speková, Póňová, Hučková, Kubiková

„Vyhrali sme zaslúžene, bol to naozaj napínavý zápas, konečne nás súper donútil aj brániť. Už tretí duel za sebou sa veľmi ťažko rozbiehame. Dievčatá zväzuje zodpovednosť za splnenie cieľa, pre ktorý bojovali celú sezónu. Na ihrisku bolo vidieť, kto je lepší, ale treba objektívne priznať, že súper nám nič nedaroval zadarmo,“ zhodnotila duel vedúca družstva Eva Kubíková.

Tabuľka nadstavby – žiačky:

  1. FK Slovan Duslo Šaľa 3 3 0 0 13:2 13 bodov
  2. ŠK Slovan Bratislava 3 1 0 2 2:5 6 bodov
  3. Tr. Teplice 3 1 0 2 3:6 5 bodov
  4. Ajax Pakostov 3 1 0 2 2:7 4 body

Foto: Peter Prna

sala_zilina_nadstavba
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM