Zlatica Gregorová Futbal

Ženské futbalistky v Šali pre túto sezónu skončili: Chýbajú im hráčky

V našom meste sa okrem výbornej hádzanej darí množstvu ďalších športov. Svoje zázemie tu majú aj strelci, kolkári, jazdci, tanečníci či plavci.

Ilustračný obrázok k článku Ženské futbalistky v Šali pre túto sezónu skončili: Chýbajú im hráčky
Zdroj: Dnes24.sk

A aj svoje miesto tu majú i futbalové mužstvá. A nielen to, dokonca sú v Šali aj ženy futbalistky. Klub však momentálne zápasí s nedostatkom hráčok a nová sezóna je ohrozená.

Futbal, dievčenský sen

Kopačky a futbalový dres dnes už nie sú iba výsadou a snom malých chlapcov. Svoje miesto pod slnkom si vybojovali aj húževnaté dievčatá. Tie sa snažia dokázať, že vedia byť rovnocennými, ak nie lepšími futbalistkami ako chlapčenské kolektívy. Ich túžbou je dobre si zašportovať a popritom získať najlepšie možné výsledky. O tom, že o šaliansky futbal má záujem aj nežné pokolenie, dokazuje fakt, že letného futbalového tábora v Šali sa zúčastnil slušný počet malých dievčat. Tie by mohli v budúcnosti tvoriť riadny hráčsky tím.

V uplynulých rokoch získali mnoho víťazstiev a úspešne reprezentovali mesto Šaľa. Ich výkony nezostali nepovšimnuté. Dnes však situácia okolo šalianskych futbalistiek nie je ružová. Vyzerá to tak, že nadchádzajúca sezóna odštartuje bez nich.

Viac k aktuálnej situácii nám povedal prezident futbalového klubu Marián Krištof: „Žiaľ, ženský futbal pre túto sezónu skončil. Nakoľko nám bolo hráčkami a trénerom koncom júla oznámené že počet hráčok, ktoré by mohli byť pre novú sezónu napísané na súpisku a mohli by hrať druhú ligu je 6, neostávalo vedeniu klubu nič iné len neprihlásiť ženy do sútaže. Uznajte, so 6 hráčkami sa futbal hrať nedá.“

Málo hráčok

Podľa ďalších vyjadrení Mariána Krištofa je isté, že situáciu nesú v klube ťažko, najmä, keď je štart novej sezóny pred dverami. Takto hráčky, ktoré zostali v tíme, nemajú šancu zapojiť sa ďalšieho ročníka futbalovej súťaže. Ak by klub ešte nejaké posily získal, budúcnosť by bola oveľa jasnejšia.

Viac príčin

„Mrzí to klub, trénera ale aj hráčky. Príčin je asi viac a sú na seba naviazané, ale hlavnou príčinou je, že odišla najlepšia hráčka Šale, ako aj sútaže a s ňou odišlo niekoľko hráčok, ktoré pochádzajú z okolia Nových Zámkov,“ reaguje Marián Krištof.

Podľa ďalších informácií prezidenta klubu je zrejmé, že tréner Pavol Raska robil, čo mohol, aby doplnil družstvo chýbajúcimi hráčkami. Avšak mal na to veľmi málo času a zatiaľ sa mu nepodarilo nájsť vhodné kádre do ženského futbalového tímu z blízkosti Šale.

Čakajú problémy

Ako pre náš portál uviedol Marián Krištof, „blízko sú prvoligové kluby od Nitry, Trnavy, ktoré tiež potrebujú hráčky. Ostali nám už iba žiačky, ktoré sme prihlásili do sútaže, ale aj tam je počet nízky a v bližšej dobe sa očakávajú aj tu problémy.“

Nádej tu však stále je. V klube sa naďalej snažia o získanie ďalších futbalistiek, ktoré by obliekli dres Šale. Ak ich bude dostatok, činnosť ženského futbalu v Šali bude pokračovať.

Foto: ilustračné

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM