Správy

Zbavte sa zeleného odpadu: V meste sa tento rok uskutoční ešte jeden vývoz

Obyvatelia Šale a aj Veče môžu využiť ešte jeden vývoz zeleného odpadu. Mesto ho pridalo nad rámec pôvodného plánu.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa zeleného odpadu: V meste sa tento rok uskutoční ešte jeden vývoz
Foto: Zlatica Gregorová

Vývoz bio odpadu sa v Šali ukončil 14. novembra. „Ďalší zber bude v januári 2021 kvôli orezávaniu ovocných stromov a viniča. V našom meste bolo v tomto roku veľké množstvo bioodpadu aj z toho dôvodu, že občania počas pandémie trávili veľa času prácou vo svojich záhradách, než po iné roky," informuje mesto Šaľa.

Obyvatelia Šale a Veče však napokon môžu využiť ešte jeden zber. „Rozpočet na danú službu nebol z dôvodu pandémie krátený, ale množstvom vzniknutého bioodpadu jednoducho vyčerpaný. Aj napriek tomu sa mesto v týchto dňoch rozhodlo zabezpečiť ešte jeden vývoz zeleného odpadu," píše na svojom webe radnica.

Odvoz zeleného odpadu tak ešte prebehne v piatok 27. novembra a v sobotu 28. novembra.

„Vo Veči sa zelený odpad posledný krát vyvezie 27. novembra 2020 (v piatok). Večania môžu vykladať svoj zelený odpad do 15-tej hodiny. V Šali je posledný termín na vývoz bioodpadu stanovený na 28. novembra 2020 (v sobotu). Obyvatelia šalianskych rodinných domov môžu vykladať svoj bioodpad do 8.00 hod. Biologicky rozložiteľný odpad sa umiestňuje v deň zberu pred dom. Konáre je potrebné postrihať a poviazať, bylinný odpad uložiť do vriec, košíkov alebo debničiek," informuje vedenie mesta Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM