Zlatica Gregorová Rôzne

Zatúlané psíky ocenia pomoc: Ich počet kriticky prekročil kapacitu útulku

Chlpáči bez domova v Šali a jej okolí majú o bývanie postarané. Dnes je ale situácia kritická.

Ilustračný obrázok k článku Zatúlané psíky ocenia pomoc: Ich počet kriticky prekročil kapacitu útulku
Zdroj: OZ Zatúlané psíky Šaľa

O záslužnej činnosti niekoľkých dobrovoľníkov, ktorí svoju lásku, čas aj nemalé financie obetujú práve štvornohým chlpáčikom ste sa už iste z nášho portálu dočítali. Areál v psom útulku postupne renovujú a modernizujú. V minulom roku začali s výstavbou voliér pre pohodlie zvierat. Psíky, ktoré na čas alebo vedomky majitelia opustia tu dostávajú každodennú starostlivosť. Pracovníci psieho útulku sa snažia čo najskôr nájsť nového pána pre svojho klienta.

Prekročili kapacitu

Zatúlaných psíkov je veľa a kapacita útulku vystačí štandardne na 40 psíkov. Dnes je však situácia alarmujúca. "Aktuálne máme v útulku 70 psíkov a ďalších 8 v mestskom a okolitých kotercoch. Ďalšiu dvadsiatku máme v dočasnej opatere. V súčasnosti najviac potrebujeme pomoc s dočasnou opaterou odkarantenizovaných psíkov. Sú očkovaní, odčervení, kastrovaní,“ konštatuje Gitka Hanová z Oz Zatúlané psíky Šaľa.

Pomôcť môže každý

Ocenia aj ak prinesiete psíkom krmivo alebo akokoľvek pomôžete podľa svojich možností. Zatúlané psíky môžete podporiť aj finančne. „Útulkáči“ vďaka nim zafinancujú potrebné. Veľkou pomocou bude i to, ak si všimnete ich inzeráty. Môžete sa rozhodnúť pre dočasnú opateru alebo trvalú adopciu zvieratka. Inzerát môžete posunúť členovi rodiny alebo priateľom. Prostredníctvom adopcie si môžete zaobstarať psíka pre seba, rodinu alebo pre niekoho, kto po ňom túži a bude sa o neho s láskou starať. V šalianskom útulku sa o tom vašom zvieratku dozviete, čo budete chcieť.

Stále si svoje psie kráľovstvo budujú a dorábajú. Robia to nezištne a srdcom. Ocenia každú formu pomoci, aby mohli zachraňovať živé bytosti, ktoré nám ľuďom prinášajú radosť…Pre viac info volajte na mob. číslo: 0903 280 997.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM