Zlatica Gregorová Samospráva

Zatepľovanie Mestského úradu sa blíži: Stavebný dozor zabezpečí bratislavská firma

Mesto Šaľa sa pripravuje na komplexnú rekonštrukciu budovy Mestského úradu. Celý projekt je financovaný z eurofondov. Má to však háčik...

Ilustračný obrázok k článku Zatepľovanie Mestského úradu sa blíži: Stavebný dozor zabezpečí bratislavská firma
Zdroj: Visia.sk

Mesto sa zapojilo do Operačného programu Kvalita životného prostredia, so zameraním na zníženie energetickej náročnosti verejných budov. Pred každým stavebným zásahom, či sa jedná o súkromné alebo verejné budovy, je potrebné zabezpečiť odborný stavebný dozor. Ten bude dohliadať na bezpečnosť a správny priebeh rekonštrukčných prác. Stavebné práce sa budú týkať zateplenia plášťa, strechy, výmeny výplní dvier a okien a novinkou bude výťah pre potreby zamestnancov i verejnosti.

Predpokladané investičné náklady 1,74 mil. EUR s DPH

V týchto dňoch zverejnila radnica Výzvu na predkladanie ponúk Stavebný dozor pre stavbu v rámci projektu s názvom „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ Šaľa." Stavebný dozor bude vykonávať trvalý stavebný dozor a inžinierske činnosti. Oboznámi sa s projektovou dokumentáciou stavby pre stavebné povolenie „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ Šaľa, s právoplatným stavebným povolením, podmienkami realizácie stavby podľa vyjadrení a stanovísk dotknutých orgánov štátnej správy, organizácií k projektu pre stavebné povolenie," uvádza sa na mestskom webe, sala.sk.

Ako sa pre náš portál začiatkom februára vyjadrila prednostka MsÚ Jana Nitrayová, rekonštruovať by sa malo začať už v apríli tohto roka. Predtým však bude nutné kompletne celý interiér šalianskeho úradu vysťahovať na dočasné pracoviská – do budovy ZŠ s VMJ P. Pázmánya i do priestorov kultúrneho domu. Háčik bol v tom, že vtedy ešte mesto nemalo podpísanú zmluvu o pridelení nenávratného finančného príspevku.

Vyhrala bratislavská spoločnosť

Lehota na predloženie ponúk vypršala a my sme boli zvedaví, kto bude stavbu dozorcovať. Pracovníčka referátu právneho a verejného obstarávania, Margita Simighová nás informovala, že:“Stavebný dozor počas rekonštrukčných prác bude vykonávať bratislavská spoločnosť RESTADO s r.o.“Ako ďalej skonštatovala, v týchto chvíľach mesto stále nemá podpísanú zmluvu o nenávratnom finančnom príspevku i keď o jeho schválení boli informovaní ešte pred minuloročnými Vianocami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM