Zlatica Gregorová Správy

Základná škola Bernolákova bude mať veľký deň: Otvorí svoje brány verejnosti

Počas školského roka sa školy snažia organizovať mnoho zaujímavých podujatí. Patria k nim i Dni otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola Bernolákova bude mať veľký deň: Otvorí svoje brány verejnosti
Zdroj: TASR

Po nakuknutí do školských priestorov alebo účasti na prezentačných hodinách sa neskôr môžu malí návštevníci rozhodnúť, či sa do nej prihlásia a začnú ju pravidelne navštevovať. Podujatia sa môže zúčastniť ktokoľvek, predškoláci alebo aj rodičia.

Z rozprávky do rozprávky

Spomedzi základných škôl, ktoré v najbližšom čase chystajú otvoriť svoje brány, patrí aj ZŠ s MŠ Bernolákova, sídliaca v mestskej časti Šale, vo Veči. Školský projekt „Z rozprávky do rozprávky“ bude súčasťou 19. ročníka cesloslovenského Týždňa slovenských knižníc. Na cestu čarovným svetom rozprávok vás pozýva vedenie školy na Bernolákovej 1.

Hlavnými aktérmi podujatia Z rozprávky od rozprávky budú žiaci 1. stupňa tejto základnej školy. V priebehu štyroch vyučovacích hodín sa budú venovať literatúre. Ako prezradila riaditeľka školy Janka Tóthová, deti „navštívia školskú knižnicu, budú čítať rozprávky, hľadať literárne postavy, vyrábať kulisy a makety hlavných hrdinov, dotvárať a dramatizovať príbehy. Hudobne a výtvarne podfarbia známe slovenské ľudové rozprávky.  Každý žiak si prinesie do školy svoju najobľúbenejšiu knihu, hoci si myslíme, že vybrať najobľúbenejšiu knihu, nie je také jednoduché. Na záver usporiadame výstavku týchto kníh. Kniha je ideálny spoločník a čítanie sú otvorené dvere do čarovného sveta. Veríme, že takouto aktivitou podčiarkneme význam knihy a dozvieme sa, čo naše deti čítajú.“

Podľa slov riaditeľky Janky Tóthovej návštevníci spoznajú prostredie tejto večianskej školy a budú mať príležitosť oboznámiť sa s prácou školákov, aby v septembri vstupovali do brány našej školy bez obáv, strachu a s radosťou. Škola pracuje podľa programu „Škola hrou".

Podujatie kvôli chrípke preložili

Podľa pôvodného termínu sa podujatie malo uskutočniť v utorok 27. februára 2018 v čase od 8.00 do 11.00 hod. Avšak, podľa aktuálnych informácií i túto šaliansku školu zachvátila chrípka a jej brány ostávajú do odvolania zatvorené. Podujatie sa bude konať neskôr, po skončení chrípkových prázdnin a následne aj jarných prázdnin, v polovici marca. O termíne vás budeme včas informovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM