Zlatica Gregorová Samospráva

Začne sa druhá etapa cyklotrasy: Ako bude vyzerať predstaničný priestor? FOTO

Priestor pred železničnou stanicou v Šali by mal dostať novú tvár. Podľa najnovších informácií by sa mala aktuálna autobusová stanica poriadne zmodernizovať.

Ilustračný obrázok k článku Začne sa druhá etapa cyklotrasy: Ako bude vyzerať predstaničný priestor? FOTO
Zdroj: Becker Architekti

Druhá etapa cyklotrasy

Druhá etapa projektu „Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného parku“, podľa slov primátora Jozefa Belického, bude znamenať zmeny dopravy v meste a aj úpravu predstaničného priestoru. Podľa vyjadrenia Jozefa Belického, mesto sa pripravuje na novú výzvu v rámci projektu cyklotrasa, kde sa dá zakomponovať tento priestor a jeho obnova. Príprava projektu ohľadom tohto priestranstva pred železničnou stanicou, podľa slov primátora Belického, trvala dlhšie, keďže mesto chcelo dať dokopy čo najviac tvorivých nápadov.

Moderné priestranstvo

Na svete je štúdia, ako by to celé malo vyzerať. V prípade zverejnenia výzvy v rámci budúcej cyklotrasy bude aj mesto prichystané a môže sa do nej operatívne zapojiť. Ako primátor mesta Šaľa, Jozef Belický ďalej vyhlásil, v rámci projektu by malo byť vytvorených vyše 250 parkovacích miest ako aj moderné parkovacie možnosti pre bicykle a pod. Celý priestor dostane modernú tvár.

Autobusová stanica sa posunie

Autobusová stanica by sa presťahovala zo súčasného miesta pred železničnú stanicu, zabráni sa tak nebezpečnému prechodu od vlaku k autobusom. Tieto miesta už i tak potrebovali renováciu a primátor Jozef Belický verí, že občania Šale novinky ocenia. Projekt úpravy predstaničného priestoru sa však tento rok pravdepodobne neuskutoční. Čo sa týka cyklotrasy „realizácia je naplánovaná síce na 7 mesiacov, ale verím, že sa dá spraviť aj v trošku kratšom termíne, aby sme si už na jeseň užili cyklotrasu,“ doplnil primátor Jozef Belický.

Začne II. etapa cyklotrasy: Aký bude predstaničný priestor? FOTO
11
Galéria
Zdroj: Becker Architekti
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM