Zlatica Gregorová Samospráva

Začína sa ústne konanie: Výmena svietidiel v Šali pokročí

Modernizácia sa začala pred štyrmi rokmi. Čo nevidieť spustia tretiu etapu.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa ústne konanie: Výmena svietidiel v Šali pokročí
Foto: Zlatica Gregorová

V našom meste všetko speje k rekonštrukcii verejného osvetlenia. Návrh na vydanie územné rozhodnutia bol vydaný v septembri tohto roka a týka sa „Modernizácie verejného osvetlenia v meste Šaľa – 3. etapa – Modernizácia VO časť 2“. Čo nevidieť sa začne ústne konanie.

Tri etapy

Dlhodobý projekt, ktorý sa začal už v roku 2014 bol rozdelený na tri etapy. Postupne, počas rokov sa vymenili zastarané stožiare, ako aj samotné svietidlá. Tie už dávnejšie nespĺňali požadované technické kritériá. Pri okamžitých opravách sa žiarovky vymenili a tak svietili každá svojou intenzitou.

Po dokončení modernizácie by už svetelné podmienky v Šali mali výrazne prispieť k bezpečnosti a dobrým svetelným podmienkam pre vodičov, obyvateľov aj chodcov. Nezanedbateľné je, že sa vďaka novším, modernejším svietidlám ušetria nemalé finančné prostriedky. Dodávateľom nových svietidiel je bratislavský Siemens.

Stavebné práce budú prebiehať na šalianskom sídlisku Veča ako aj na ulici Mostová, Nešporova, Horná, Švermova, Murgašova, Sládkovičova, Kukučínova, Vinohradnícka, Štúrova a M. M. Hodžu. kat. územie Šaľa. Ako uvádza Verejná vyhláška, stavebné práce budú predstavovať rekonštrukciu svetelných miest a zemných káblových vedení, stabilizáciu funkčnosti VO výmenou svietidiel, modernizáciu existujúcich a výstavbu nových svetelných miest, opravu káblových porúch, osadenie hliníkových stožiarov. Predpokladaná suma za stavebné práce by mala byť pribl. 1 399 712,82 EUR bez DPH.

Ústne pojednávanie k modernizácii osvetlenia v Šali sa bude konať 30. novembra 2017 o 10.00 hod. v priestoroch Stavebného úradu v Šali.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM