Zlatica Gregorová Rôzne

Začína august a teploty stúpajú: Kde sa v Šali a okolí dá okúpať? FOTO

Tohtoročné horúce leto potrápi nejedného človeka. Okrem dostatočného prísunu tekutín je azda najlepším spôsobom osvieženie sa v chladivej vode.

Ilustračný obrázok k článku Začína august  a teploty stúpajú: Kde sa v Šali a okolí dá okúpať? FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Či ide o dieťa, tínedžera, strednovekých alebo seniorov, každý si musí dať veľký pozor na to, aby ho vysoké teploty neskolili.

Záhradný bazén

V našom okrese Šaľa niet veľa príležitostí, ako sa osviežiť na verejných kúpaliskách. Obyvatelia mesta i okolitých dedín to vyriešia najčastejšie kúpou záhradného bazéna, v ktorom si lebedia podľa ľubovôle a majú po probléme. Čo však s ľuďmi, ktorí túžia vybehnúť na kúpalisko a poriadne si zaplávať?

Retro „kupko“

Atmosféru dávnych čias prináša Retro Thermal Diakovce. Kúpalisko, kde sa osviežte hneď v niekoľkých bazénoch podľa chuti napr.: detské bazény, oddychový aj plavecký. Kto by mal chuť, môže priamo v areáli kúpaliska aj prenocovať v drevenej chatke či karavane v autocampingu. Nie je núdza ani o reštauračné služby, kde zaženiete hlad a smäd a môžete si tu aj ugrilovať svoju špecialitu.

Ďalšie vhodné miesto, kde sa skvele osviežite a zrelaxujete je Plaváreň Aquasport v Šali. Patrí k vodným stánkom, ktoré majú Šaľania takpovediac pod nosom.

Šalianska plaváreň

Počas pracovného týždňa sa tu môžete dosýta vyplávať a parádne sa osviežiť. Okrem pondelka, od utorka do piatka môžete plávať v šalianskych vodách od 11.00 do 21.30 hod., v sobou, nedeľu a vo sviatky od 12.00 do 21.30 hod. Pre návštevníkov je v plavárni bazén, fitnes, sauna a masáže. Kto by mal záujem, môže sa prihlásiť do kurzu plávania.

Odstávka

Šaliansku plaváreň však onedlho čaká rekonštrukcia. Plánovaná letná odstávka bude od 6. do 13. augusta 2018. Vynovené priestory budú čakať na návštevníkov od 14.augusta 2018.

Okrem spomínaného kúpaliska a plavárne sú k dispozícii ešte aj rôzne vodné plochy. Tie však väčšinou nie sú hygienikmi kontrolované a ak vás prepadne chuť zaplávať si v nich, tak len na vlastnú zodpovednosť. Sú však aj také, ktoré majú kontrolóri pod palcom.

Prírodné vodné plochy

V Nitrianskom kraji je možné využiť aj niektoré prírodné kúpaliská a vodné plochy. Aktuálne sa podľa Úradu verejného zdravotníctva SR medzi nich radia tieto lokality: APÁLI – mŕtve rameno Váhu Komárno, štrkoviskové jazero Kava, Vodná nádrž Duchonka, TONA Šurany, ktoré majú „na základe odberov vzoriek vyhovujúcu kvalita vody na kúpanie na prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou,“ informuje ÚVZSR.

Začína august a teploty stúpajú: Kde sa v Šali a okolí dá okúpať? FOTO
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM