Zlatica Gregorová Kultúra

Začali sa Večianske vianočné trhy: Nachystaný je bohatý program, FOTO

Tohtoročné zimné oslavy sa v mestskej časti začali príchodom Mikuláša so svojou suitou. Parkovisko pred hypermarketom bolo plné čakajúcich detí.

Ilustračný obrázok k článku Začali sa Večianske vianočné trhy: Nachystaný je bohatý program, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Tie po príchode do areálu Pribinovho parku Mikuláša potešili básničkami aj tancom.

Prišli aj Veršík s Riekankou

Večianske vianočné trhy sú teda v plnom prúde. Začali sa vo štvrtok 7. decembra 2017 a potrvajú do 10. decembra 2017. Najprv sa prítomným prihovorila kultúrna referentka SD Veča, Mária Šeboková a na pódium pozvala priateľov detí – Veršíka a Riekanku. Spolu s deťmi si zaspievali aj zatancovali a čosi sa aj podučili.

Neskôr návštevníkov podujatia pozdravil primátor mesta Šaľa, Jozef Belický a zaprial šťastné a veselé sviatky. Nedočkavcov potešil príchod Mikuláša, ktorý za krátku pieseň, či báseň odmeňoval podľa zásluh. Okrem stánkov je tu v najbližšie popoludnia pripravený kultúrny program. Pozrite sa, čo všetko pre vás organizátori pripravili.

PROGRAM

8. december 2017

Od 15.30 hod. vystúpia deti z MŠ Hollého, o 15 min. neskôr svojím programom potešia školáci z MŠ a ZŠ Bernolákova a neskôr aj SK pri ZŠ Hollého. Po primátorskom príhovore Jozefa Belického o 16.20 hod. to budú Materinky. O hodinu neskôr vystúpi Gabriel Slávik. Podvečer bude patriť folklóru s FS Močenčanka o 17.45 hod. a po nich sa o 18.15 hod. na pódiu predstaví SZ Glória z Nitry. Večer o 19.15 hod. vystúpi Karol Csino a Swing Stars.

9. december 2017

V sobotné popoludnie bude vianočný program pokračovať ďalšími umelcami. O 15.30 hod. to budú Mažoretky Kontess zo Šale, 15.40 hod. to bude FS Šaľan a DS Šaľanček, 16.25 hod. vystúpi domáci súbor Večania a pred 17.00 hod. publikum privíta spevákov z Jatovčanky. O 17.40 hod. si môžete zatancovať s TK Jumping Šaľa a 18.00 hod. zaspievať spolu s kapelou Kmeťoband. O 19.15 večer zavŕši ľudová hudba Balážovci. Počas nedele, 10. decembra 2017 bude vianočným areálom znieť reprodukovaná hud­ba.

Vianočné trhy v Šali

Po skončení Večianskych vianočných trhov sa môžete chystať na ďalšie. Už 12. decembra 2017 sa pešou zónou v centre Šale bude niesť príjemná hudba a predvianočnú náladu vyčaria drevené stánky s ponukou rôzneho tovaru a pochúťok. Športuchtiví si môžu tiež v centre mesta vyskúšať umelé klzisko.

Začali sa Večianske vianočné trhy, nachystaný je bohatý program.FOTO
46
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM