Zlatica Gregorová Rôzne

Začala sa jarná sezóna: Prezúvanie áut je v Šali v plnom prúde!

Slnečné lúče čoraz viac rozpaľujú naše cesty. S týmto obdobím je spojené i jarné prezúvanie pneumatík.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa jarná sezóna: Prezúvanie áut je v Šali v plnom prúde!
Zdroj: TASR

Majitelia štvorkolesových tátošov už navštevujú autoservisy, aby autá zbavili zimného obutia. Aké sú čakacie lehoty v šalianskych autoservisoch a koľko za prezutie zaplatíte?

Zaužívaný odhad na výmenu pneumatík je vonkajšia teplota vozovky. Ak je stabilná teplota cesty vyššia ako 7º C, je načase auto prezuť. To radia i skúsení servismani. Každý z našich respondentov dostal rovnaké otázky.

  1. Ako to vyzerá aktuálne vo vašom servise? Začali ste už prezúvať?
  2. Koľko vodič zaplatí za túto službu?
  3. Vaše rady, tipy, čo ešte urobiť na začiatku jarnej sezóny?

1. Roman Kováč

„V našom autoservise pracujeme aj cez víkendy, ak vodiči potrebujú, ozvú sa nám a my ich vybavíme. V tomto čase si dávajú u nás prezúvať pneumatiky, ale už aj v hojnom počte si dávajú skontrolovať klimatizáciu.Cena za prezutie je u nás 20 eur. Pneumatiky na diskoch prezujeme za 25 eur,“ hovorí majiteľ autoservisu. Roman Kováč radí využívať kvalitnú autokozmetiku aj na oživenie pneumatík. "Tento rok sme nabehli na nový systém umytia a ošetrenia auta, pri ktorom Vás jedno umytie vyjde priemerne 2 eurá. O túto službu je veľký záujem,“dodáva majiteľ autoservisu.

2. Peter Alföldi

„Už prezúvame. Ako jediní v Šali neobjednávame. Máme dostatok mechaniky aj zamestnancov na to, aby sme priebežne stíhali prezúvať. Pracujeme celý týždeň do 20.00 hod. Podľa štatistiky vieme, že už u nás prezulo k dnešnému dňu svoje auto okolo 50% vodičov,“hovorí majiteľ. Presné údaje pozná preto, lebo v ich úschovni pneumatík je 2 a pol tisíca kusov. Druhú vlnu očakávajú po 15. apríli. Čo sa týka ceny za prezutie, tá je 26 eur. Jeho jarný tip je nezabudnúť na geometriu. Nesprávne nastavenou geometriou vozidla sa pneumatiky nadmerne opotrebúvajú. Tú vykonávajú najmä počas prezutia.

3. Daniel Miškovič

„Začali sme už s prezúvaním. Prezúvame všetky druhy pneumatík. Priemerná cena je od 15 – 25 eur za prezutie, hovorí majiteľ pneuservisu. V tomto servise okrem toho skontrolujú stav kvapalín a urobia vášmu autu kompletnú jarnú prehliadku. Neskôr pribudne čistenie klimatizácie, o tú je u nás záujem pred letnou sezónou,“ dodáva Daniel Miškovič.

TIPY od majiteľov servisov

Nezabudnite si dať prezuť pneumatiky, dať si skontrolovať stav kvapalín, geometriu, najlepšia je kompletná prehliadka a my v redakcii ešte dodávame „Veľa šťastných kilometrov“…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM