Zlatica Gregorová Rôzne

Za dverami je ďalšie voľno: Ako ho najlepšie strávite v Šali?

Vianočné aj novoročné oslavy sú za nami a väčšina ľudí sa už radostne vrhla do práce. Decká si užívajú prázdniny, aby po víkende nastúpili do škôl.

Ilustračný obrázok k článku Za dverami je ďalšie voľno: Ako ho najlepšie strávite v Šali?
Foto: Zlatica Gregorová

Prvú januárovú sobotu si užite podľa svojho gusta, napríklad aj návštevou šalianskeho kina. Kto túži stráviť Trojkráľový večer zaujímavo, môže vybehnúť na prechádzku či bežať s vetrom o preteky na korčuliach.

ŠPORT

ZIMNÝ ŠTADIÓN, od 11. 00 hod., Šaľa

Športuchtivým Šaľanom možno príde vhod návšteva zimného štadióna na Váhovej ulici č. 1006/17. Počas najbližšieho víkendu sa môžete dosýta vyšantiť na ľadovej ploche už od 11. 00 hod. Korčuľovanie pod holým nebom má svoje čaro a tak sa môžete pridať k vyznávačom tejto aktivity. Za vstup neplatíte o nič viac ako vlani. Presný časový harmonogram a ceny vstupného si môžete prečítať TU: Zimný štadión otvára brány: KEDY a ZA KOĽKO si zakorčuľujete v Šali?

KINOTIPY KINA ŠAĽA

5. január 2019, 20.00 hod.

Escape Room (Escape Room)

Réžia: Adam Robitel  •  Scenár: Bragi F. Schut, Maria Melnik  •  Producent: Ori Marmur, Neal H. Moritz  •  Hudba: John Carey, Brian Tyler  •  Hrajú: Tyler Labine, Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Nik Dodani, Logan Miller, Jay Ellis

Známy hororový režisér Adam Robitel (Insidious: Posledný kľúč) prináša príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali pozvanie do tajomnej escape room. Netrvá dlho, kým si uvedomia, že z tejto hry sa nedá uniknúť… treba ju prežiť.

5. január 2019, 17.30 hod.

Návrat Mary Poppins (MARY POPPINS RETURNS)

Réžia: Rob Marshall  •  Hrajú: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Dick Van Dyke, Angela Lansbury, Pixie Davies, David Warner, Jim Norton, Craig Stein

Film sa odohráva okolo roku 1930, v období ekonomickej krízy v Londýne (v období, v ktorom sa odohrávajú aj pôvodné knihy) a predlohou mu bolo ďalších sedem kníh od P. L. Traversovej. Vo filme sú deti známe z pôvodného filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospelé. V Čerešňové ulici žije Michal so svojimi tromi deťmi a vychovávateľkou Ellen (Julie Walters). Potom, čo Michal pretrpí osobnú stratu, objaví sa v rodine Banksových opäť tajomná opatrovateľka Mary Poppins (Emily Blunt).

5. január 2019, 15.30 hod.

Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel (The Snow Queen: Mirrorlands)

Réžia: Robert Lence, Aleksey Tsitsilin  •  Scenár: Robert Lence, Vladimir Nikolaev, Aleksey Tsitsilin, Aleksey Zamyslov  •  Hudba: Fabrizio Mancinelli

V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel. Dokáže mu v tom niekto zabrániť ? Našťastie je tu odvážna Gerda a po jej boku prekvapivo aj Snehová kráľovná, s ktorou Gerda doteraz nemala najlepšie skúsenosti.

Mocný kráľ Harald stratil takmer celú rodinu kvôli kúzlam Snehovej kráľovnej, a tak začne hľadať cestu, ako by mohol zničiť mágiu na celom svete. Pomocou úskoku sa mu podarí uväzniť všetkých kúzelníkov v krajine zrkadiel. Jediným, kto ho môže zastaviť, oslobodiť zajatcov a udržať rozprávkové kúzla v našom svete, je Gerda. Jej najväčšou silou totiž nie je mágia, ale viera v silu priateľstva.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM