Zlatica Gregorová Rôzne

Vzniká miesto pre opustené mačky a psíkov: Starajú sa o nich Mačací anjeli

Donedávna sa členovia Občianskeho združenia venovali výhradne opusteným a zatúlaným mačkám. Pribudnú im aj psíky.

Ilustračný obrázok k článku Vzniká miesto pre opustené mačky a psíkov: Starajú sa o nich Mačací anjeli
Zdroj: OZ Mačací anjeli

Nedávno dali podnet na zmenu svojho názvu. V týchto dňoch čakajú na odsúhlasenie toho nového. Ich Občianske združenie sa bude volať O Psíčkovi a mačičke.

Občianske združenie tvorí predsedníčka Lenka Polóniová a podpredsedníčka Iveta Sládečková. Hlavným cieľom, ktorý sa práve v týchto dňoch snažia dosiahnuť je „vybudovanie stáleho depozitu alebo útulku, pre dočasné alebo trvalé umiestnenie odchytených mačiek a psíkov z ulice, či už zranených, alebo mačiatok a šteniatok neschopných sa o seba postarať, taktiež nechcených a týraných.“ Zároveň sa snažíme aktívne ovplyvniť legislatívu v súvislosti s ochranou zvierat, aktívne vyhľadávame domovy pre zverené mačky a psov. Taktiež sa snažíme zvyšovať právne povedomie obyvateľstva v oblasti držby, chovu a ochrany zvierat a spolupracovať s občianskymi združeniami s rovnakým cieľom navzájom sa podporovať,“kon­štatuje Iveta Sládečková.

Pes a mačka, to je večná naháňačka

Rozhodli sa pomáhať opusteným zvieratám a na to potrebujú vhodné priestory. Šťastie ich postretlo v Trnovci nad Váhom. Ako povedala Iveta Sládečková, tam stretli svojho „anjela“. Pán Zoltán im v areáli svojej firmy veľkoryso ponúkol vytvoriť prostredie vhodné k starostlivosti o tieto zvieratká.

Občianske združenie chce byť nápomocné i šalianskemu združeniu Zatúlané psíky. Ako hovorí milovníčka zvierat Iveta, „ v prípade, že Oz Zatúlané psíky budú mať plné, ako je to v súčasnosti, alebo budú mať problémové, či smutné psíky, vezmeme ich do svojich priestorov a postaráme sa o ne.“ V areáli plánujú mať okolo 15 psíkov a 50 mačiek. A čo so známou povedačkou Pes a mačka, to je večná naháňačka? Vraj sa posnažia vybudovať voliéry a výbehy tak, aby si spolu bezproblémovo žili oba zvieracie druhy, známe svojou viac neláskavým ako láskavým vzťahom. Aktuálne naplánovali sobotnú brigádu, chcú postupne vybudovať prístrešky, výbeh a plot pre mačky.

Keďže zvieratká musia mať aj strechu nad hlavou a dostatok krmiva a všetkého, čo k dobrej starostlivosti patrí, sú nutné finančné prostriedky. Výstavba mačacopsíčeho areálu si vyžaduje množstvo finančných investícií. Keďže toto združenie sa zatiaľ neocitlo v hľadáčiku mesta ani obce Trnovec nad Váhom z hľadiska podpory, hľadajú pomoc sami.

Pomôcť môže každý

Dobrovoľná pomoc v akejkoľvek podobe je vítaná. Členky združenia napríklad organizujú brigády, každý môže pomôcť, ako môže. Keďže práve najviac chýbajú financie, práve spustili zbierku, z ktorej výťažku by chceli vystaviť depozit pre zvieratá. Potešíte ich akoukoľvek čiastkou., ktorú môžete zasielať priamo na účet SK69 3100 000­0 0042 3019 9­201 Sberbank. Bližšie informácie získate i na Fcb stránke OZ O psíčkovi a mačičke. alebo na tel.č.: 0917191760.

Vzniká miesto pre opustené mačky a psíkov: Starajú sa o nich Mačací anjeli
5
Galéria
Zdroj: OZ Mačací anjeli
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM