Zlatica Gregorová Kultúra

Výtvarníci zo Šale vystavujú: Originálne diela nájdete v radnici, FOTO

Umenie má v našom meste zelenú. Okrem spevákov, hudobníkov, tanečníkov aj zručných remeselníkov môžeme byť pyšní aj na výtvarníkov.

Ilustračný obrázok k článku Výtvarníci zo Šale vystavujú: Originálne diela nájdete v radnici, FOTO
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Už niekoľko rokov sa združujú pri Kultúrnom stredisku Večierka pod názvom Klub výtvarníkov Terra Wag. Venujú sa svojej tvorbe aj v nie tak dávno vytvorenom ateliéri, kde sa pravidelne stretávajú v dobrej spoločnosti. Okrem radosti z každého nového podnetu či vydareného diela, ich aj z času na čas približujú verejnosti.

Dobrý nápad

Najčastejšie ich výstavy možno vidieť vo Večierke alebo v priestoroch Domu ľudového bývania v Šali. Rekonštrukcia šalianskej radnice sa skončila vlani. V súvislosti s ňou skrsla u bývalého primátora mesta a niekdajšieho poslanca MsZ Júliusa Morávka myšlienka, venovať aspoň jednu úradnú miestnosť miestnemu umeniu.

Návrh sa zapáčil aj vedeniu mesta a tak dnes už umelci vystavujú vo vynovených útrobách radnice. Zatiaľ ešte nemajú svoju miestnosť, ale ich diela môžete vidieť na stenách popri schodisku alebo aj na chodbách úradu. Spĺňajú presne to, čo si Július Morávek prial a to, že oživujú belobu stien a vytvárajú ľudskejšie prostredie. V budúcnosti by si mohli diela miestnych výtvarníkov pozrieť aj ostatní občania mesta, napríklad počas Dňa otvorených dverí.

Originálne diela

Aktuálne v radnici uvidíte pestré olejomaľby, či originálne diela Františka Tótha. Každé umelecké dielo približuje podoby nášho mesta iným spôsobom a optikou svojho autora. Po čase tu nájdete opäť tvorbu ďalších členov výtvarného klubu. Tak ich nezmeškajte a spríjemnite si niektorý jarný deň návštevou radnice.

FOTO, Výtvarníci zo Šale vystavujú: Originálne diela nájdete v miestnej radnici
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM