Peter Štrbo Rôzne

Výstraha pre bledé tváre: Indiáni kočujú v Šali!

Chceš prežiť aspoň jeden deň v živote ako pravý Indián? Nenechaj si ujsť skvelú príležitosť! Priamo v Šali-Veči sa 12. mája 2012 v priestoroch lodenice uskutoční jedinečný „Indiánsky deň“ pre deti i dospelých pod taktovkou Milana Daniela (alias náčel

Vôňa prérie pri lužných lesoch, dym z táborového ohňa, ktorý treba stlmiť v prípade vykopania vojnovej sekery. Prípravy a nácvik bojov, tancov a hier. Vyhladnete? Naučíte sa, ako uloviť bizóna a upiecť ho na ohni podľa zvyklostí kmeňa. Príslušníci Irokézov vám pomôžu vlastnoručne si ušiť svoj kostým.

Zhotovíte si i originálne náhrdelníky a šperky, ktoré vás priradia k súkmeňovcom. A kam sa schovať v prípade pražiaceho slnka? Treba postaviť originálny indiánsky stan Típí! Kto má odvahu, môže v ňom i prenocovať. A večer pretancujete s hudbou a piesňami pri ohňoch, opekajúc korisť z lovu. **„Príde aj Indián, ktorý všetko vie a všetko povie, prezradí, no len tým, čo prídu,“[/b] odkazuje náčelník Wakantanka.

Cena je dobrovoľná. „Dobrovoľné vstupné použijeme na nákup liekov a vitamínov pre deti, ktorým budeme pomáhať cez letné prázdniny a ktoré prídu na Lodenicu“, uviedol Milan Daniel. A čo potrebujete k účasti? "Dobrú náladu, chuť baviť sa. A nezabudnite doma fantáziu a smiech!“Začíname 12. mája o 8:00. Akcia potrvá do 21:00.

[blockquote]Ak chcete prihlásiť seba, svoje deti, či zistiť bližšie informácie, tu sú kontaktné údaje: Mobil: Milan Daniel ( Wakantanka) : 0907 27 46 27 Mail: minibodka@gmail.com facebook: Milan Daniel (Minibodka)[/bloc­kquote]

[size=13]Autor: Daniela Škradová[/size]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM