Zlatica Gregorová Kultúra

Výstavu vo Večierke jednoducho musíte vidieť: Pohltí vás rozprávkovou atmosférou

Od konca januára 2018 môžete v Šali uvidieť maľované obrázky. Pôvabné diela vás pohladia po duši.

Ilustračný obrázok k článku Výstavu vo Večierke jednoducho musíte vidieť: Pohltí vás rozprávkovou atmosférou
Foto: Zlatica Gregorová

Ak sa chcete potešiť, alebo odpútať od všedných problémov, máte na to skvelú príležitosť. V priestoroch šalianskeho Kultúrneho strediska Večierka na vás dýchne čarovná atmosféra. „Výstavu obrazov insitného slovenského maliara zo Srbska Janka Širku – Smäd po vode“ predstavuje Mestské kultúrne stredisko Šaľa v spolupráci s Klubom výtvarníkov Terra Wag.

Maliar aj gazda

Bývalý letecký mechanik a súčasný maliar a gazda Janko Širka /1961/, pochádzajúci zo srbskej Padiny začal maľovať už ako žiak základnej školy. Je takzvaným zimným maliarom. V čase od apríla do októbra sa venuje svojmu gazdovstvu, v ktorom si, ako sám hovorí, dopestuje vari všetko, okrem soli a cukru. Venuje sa aj chovu hydiny, oviec, zajacov aj prasiat. Od novembra do marca sa venuje svojmu obľúbenému výtvarnému umeniu.

Motívom je voda

V šalianskej Večierke môžete práve v týchto dňoch vidieť jeho originálnu výstavu. Obrázky menšieho formátu zobrazujú predovšetkým všednú prácu na dedine, prírodu a najmä všade sa vyskytujúcu a nezastupiteľnú vodu. Tú zobrazuje najmä kvôli skutočnému nedostatku vody, ktorý pocítil v jeho rodnej Padine. Nájdete tu pôvabné domčeky, postavičky s obrovskými nohami i veselé domáce zvieratká – hlavných predstaviteľov vidieckych dvorov – napríklad koníky, kačice, zajkov aj psíkov. Nechýba poľovník, či drevorubači a to všetko v príjemných hrejúcich farbách.

Výstavu si môžete pozrieť do 9. februára 2018 počas pracovných dní od 9.00 – 17.00 hod. v KS Večierka na Družstevnej ulici v Šali.

Vo Večierke vystavuje Janko Širka: Pohltí vás rozprávkovou atmosférou, FOTO
24
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM