Zlatica Gregorová Rôzne

Výstavba bitúnku v Trnovci má háčik: Občanom sa to nepáči

Bitúnok v Trnovci nad Váhom sa mal začať stavať už koncom minulého roka. Kedysi sa v tých miestach nachádzala liaheň moriek. Tá však ukončila svoju činnosť.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba bitúnku v Trnovci má háčik: Občanom sa to nepáči
Zdroj: TASR

Využiť tieto priestory chcela nová firma, s tým, že sa tu vybuduje bitúnok. Obyvateľom obce sa to však nepáči. Proti bitúnku, či ak chcete proti porážkarni spísali petíciu. Adresovali ju starostovi obce, Júliusovi Rábekovi.

Počas rokovania finančnej a podnikateľskej komisie, ako i komisie životného prostredia, dopravy, výstavby a poľnohospodárstva sa ich členovia venovali práve tejto petícii. Ako to vyzerá teraz? Bude alebo nebude porážkáreň v Trnovci nad Váhom?

Starosta Július Rábek nám povedal, že celá vec je postúpená Okresnému úradu, odboru starostlivosti o životné prostredie. Obrátili sme sa teda priamo na úrad. Opýtali sme sa pracovníčky Okresného úradu Šaľa – odboru starostlivosti o životné prostredie, Eriky Némethovej, aká je súčasná situácia.

Pracovníčka úradu, Erika Némethová nám povedala:“Roz­hodnutie nadobudlo platnosť. Práve sme celú vec postúpili stavebnému úradu. Predmetná stavba nepodlieha ďalšiemu zisťovaniu. Môže sa začať stavebné konanie.“

Ako to dopadne a či bitúnok v Trnovci nad Váhom dostane zelenú, uvidíme v najbližšom období.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM