Zlatica Gregorová Správy

Vysoký pútač vo Veči neodolal: Jeho časť strhol vietor, VIDEO

Silný vietor, ktorý sa 4. februára 2020 prehnal Šaľou narobil problémy hasičom aj policajtom. Ľudia mali problém stáť na vlastných nohách.

Zdroj: Dnes24.sk

Vážna situácia nastala, keď sa na parkovisku pred večianskym hypermarketom začal nebezpečne kývať pútač, umiestnený na vysokom stožiari. Ľudia aj autá prechádzajúce okolo neho, mohol kedykoľvek nešťastne zasiahnuť.

Zabezpečovali

Počas dňa na mieste zasahovali príslušníci hasičského i policajného zboru a miesto opáskovali. Okrem toho aj upozorňovali ľudí, aby si autá preparkovali a nepohybovali sa na inkriminovanom mieste.

V stredu 5. februára 2020 už časť pútača nebola na mieste. Opýtali sme sa vedenia spoločnosti, ktorej pútač patrí, čo plánujú urobiť s konštrukciou.

Firma, ktorú máme na tento účel zazmluvnenú, príde a na mieste zhodnotí, aký je stav. Rozhodnú, čo treba urobiť a následne ho opravia. Keďže sú však poveternostné podmienky stále nepriaznivé, nie je možné využiť výsuvnú plošinu. Hrozí úraz, takže ju budú môcť opraviť, keď sa počasie zlepší,“ potvrdil nám manažér obchodu Tesco Stores SR, a.s. Tomáš Szabó.

Výstraha

Slovenský hydrometeorologický ústav aj na stredu  5. februára 2020 vydal výstrahu pred silným vetrom v čase od 10.00 do 17.00 hod.

Ako uvádza SHMÚ: „V okrese Šaľa sa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 26 m/s (85 – 95 km/h) alebo priemernú rýchlosť 16 m/s (60 km/h).“

Podľa odborníkov na počasie táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Vo fotogalérii si pozrite zábery, ako to vyzeralo na parkovisku vo Veči v okolí pútača, počas silného vetra.

Hrozí pád reklamného pútača
16
Galéria
Zdroj: Róbert Andráši
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM