Zlatica Gregorová Samospráva

Vysokoškoláci navštívili šalianskeho primátora: Padol návrh na komunitné a osvetové centrum

Vlani sa v našom meste rokovalo o Komunitnom pláne sociálnych služieb mesta Šaľa na roky 2018 – 2022.  V ňom sa zohľadňovali aktuálne potreby občanov.

Ilustračný obrázok k článku Vysokoškoláci navštívili šalianskeho primátora: Padol návrh na komunitné a osvetové centrum
20
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Pod vedením referentky sociálnych vecí z MsÚ v Šali Margaréty Zozuľákovej sa vlani stretli skupiny ľudí, ktoré reprezentovali subjekty, pôsobiace v sociálnej sfére. Spoločne dali hlavy dokopy a na papier svoje návrhy, ktoré boli podkladom pre strategický dokument mesta Šaľa.

Pre mládež

Na šaliansku mládež sa pre zmenu zamerali miestni poslanci. Predvlani zorganizovali konferenciu Ako sa máme? A čo s tým? Organizátori sa inšpirovali Islandským modelom, ktorý by chceli uplatniť v oblasti voľnočasových aktivít našej mládeže. Vo svojej činnosti poslanci aktívne pokračujú a aj tento rok chystajú novinky.

U primátora

Ďalším krokom, ktorý by mohol posunúť sociálnu oblasť o čosi ďalej, je zámer dvoch študentov. Primátor Jozef Belický sa nedávno stretol s poslankyňou MsZ v Šali a zároveň študentkou psychológie  Dominikou Jarošovou aj so študentom práva Jozefom Barim. Hlava nášho mesta sa od hostí dozvedela o ich plánoch.

Ako nás informovala Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa, primátorovi predložili vypracovaný materiál, týkajúci sa Komunitného a osvetového centra. „Cieľom stretnutia bolo ponúknuť spoluprácu s mestom pri realizácii tohto centra, ktoré by poskytovalo sociálne služby, psychologické poradenstvo a právnu a administratívnu pomoc. Okrem toho sa plánuje zamerať aj na osvetovú činnosť a tak formou rôznych vzdelávacích, preventívnych činností a projektov eliminovať rôzne aktuálne problémy spoločnosti (násilie, drogy, rôzne formy extrémizmu, šikana atď),“ informovala hovorkyňa.

Vytvoria systém

V centre by mali spolupôsobiť rozmanité etnické, kultúrne aj sociálne skupiny občanov mesta, aby mohli nadviazať bližšie vzťahy a spolupracovať. Podľa Dajany Hanesovej tento nápad Jozef Belický uvítal a je za to, aby občania mali možnosť tieto služby využívať. „Primátor predkladajúcim navrhol, aby svoj materiál podrobnejšie rozpracovali a ďalej pokračovali v tom, ako vytvoriť vhodný systém, ktorý by dlhodobo takéto služby poskytoval,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Vo fotogalérii si pripomeňte konferenciu Ako sa máme? A čo s tým?

FOTO: V Šali sa diskutovalo, konala sa konferencia
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM