Zlatica Gregorová Samospráva

Vynovia priestor pri stanici: Pribudnúť by malo aj množstvo parkovacích miest

Miesta v blízkosti šalianskej železničnej stanice nie sú pre tunajších obyvateľov prívetivé, ani bezpečné. V pláne je revitalizácia tohto priestranstva.

Ilustračný obrázok k článku Vynovia priestor pri stanici: Pribudnúť by malo aj množstvo parkovacích miest
Zdroj: TASR

Vyzerá to tak, že svitá na lepšie časy a okolie stanice dostane nový šat. Plánujú totiž zrevitalizovať predstaničný priestor v Šali. Prispeje i k lepšej dopravnej situácii.

I keď je projekt v štádiu riešení a dlhodobejších rokovaní, už teraz je zrejmé, že celý projekt zlepší kvalitu obyvateľov mesta Šaľa a celkovému rozšíreniu cestovného ruchu v meste. V rámci neho sa počíta s vybudovaním parkoviska približne pre 150 – 180 automobilov a komplexnou úpravou celého okolia železničnej stanice.

Projekt s názvom Predstaničný priestor mala na svojom stole i Komisia pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu pri MsZ v Šali, ktorá nedávno rokovala. Podľa slov referentky pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy Elišky Vargovej, ktorá sa na rokovaní zúčastnila, všetko je ešte v štádiu rozpracovanosti.

Celý predstaničný priestor by mal dostať novú tvár. V rámci neho bude zahrnutá i cyklotrasa, obnova a vybudovanie autobusových nástupíšť a mnoho iného. Prihliadať sa bude najmä na obyvateľov mesta a ich bezpečnosť, keďže v bezprostrednej blízkosti stanice je komplikovaná dopravná situácia. Mesto čakajú i ďalšie rokovanie so zástupcami Železníc slovenskej republiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM