Správy

Vymeň rúško za potraviny: V Šali prebehne zbierka, ktorá pomôže 150 domácnostiam

Šaľania opäť ukážu veľké srdce. Pomôžu domácnostiam, ktoré boli najviac postihnuté šírením nového koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku Vymeň rúško za potraviny: V Šali prebehne zbierka, ktorá pomôže 150 domácnostiam
Zdroj: pixabay.com

Šaľa / Občianske združenia Optima Status a Šaľa – Tvoje mesto vyzvali širokú verejnosť k osobitnej solidarite s tými, ktorí sú v meste a okrese Šaľa najviac ohrození pandémiou. Pred obchodnými domami v Šali budú organizovať jednorazovú dobročinnú zbierku.

Jej výťažok je určený predovšetkým rodinám s deťmi i jednotlivcom, ktorí sa ocitli v núdzi.

Zbierka sa uskutoční v stredu 20. a v piatok 22. mája.

„Vyzbieranú pomoc budú mať na starosti pracovníci združení, distribuovať ju budú v najbližších týždňoch do 150 domácností rodín z okresu Šaľa. Naším cieľom je, aby sme sa prostredníctvom vyzbieranej materiálnej pomoci pokúsili zastaviť sociálny prepad tých, ktorí klesajú na hranicu a pod hranicu chudoby,“ uviedla predsedníčka OZ Renáta Zelezníková.

Dodáva, že ide jednu z aktivít, ktorú v súčasnej pandémii realizujú. Na jej začiatku šili a distribuovali rúška pre tých, ktorí ich nemali, aby podporili ochranu ich zdravia. „Teraz by sme radi rúška, ktoré ešte máme, zamenili za inú hodnotu, ktorá pomôže najslabším. Forma oslovenia verejnosti – verejná materiálna zbierka – ponúka možnosť vyjadrenia solidarity so slabšími a budí ľudskosť v nás. Je to pridaná hodnota, pre ktorú sa môžu občania rozhodnúť sami,“ vysvetľuje Zelezníková, predsedníčka občianskeho združenia Optima Status.

Ako pripomenula, v okrese Šaľa je približne 160 poberateľov dávok a príspevkov z dôvodu nízkeho príjmu, ďalších 30 rodín je v existenčnej kríze, pretože si nedokáže zabezpečiť základné životné potreby.

„Ďalším 70 jednotlivcom hrozí, že sa dostanú do extrémnej núdze. Mestu Šaľa reálne hrozí, že skupina osôb bez prístrešia sa minimálne zdvojnásobí,“ povedala Zelezníková o dôvodoch, pre ktoré sa OZ rozhodlo pomôcť pri organizácii zbierky.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM