Zlatica Gregorová Kultúra

Vyhodnotili Objektív Františka Kollára: Ceny získali aj mladé Šaľanky, FOTO

Opäť sa v našom meste konala súťaž amatérskych fotografov. Kto mal záujem, mohol do súťaže zaradiť svoje diela.

Ilustračný obrázok k článku Vyhodnotili Objektív Františka Kollára: Ceny získali aj mladé Šaľanky, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Pocity, myšlienky, zaujímavé scenérie, vlastne život okolo nás, boli námetmi fotografií, ktoré zaslali súťažiaci do 11. ročníka Objektívu Františka Kollára.

Amatérski fotografi

Podujatie určené všetkým miestnym amatérskym fotografom organizuje galéria Focesa a Mesto Šaľa. Členmi poroty boli odborníci z oblasti fotografie, umenia a mesta, medzi nimi aj Igor Boháč a Ladislav Morávek.

Dve kategórie

Každý sa mohol slobodne rozhodnúť, ktorá kategória mu je bližšia. Prvou bola ľubovoľná fotografia a druhá zase Šaľa, moje mesto. Na výber bol aj druh fotografie, teda klasická alebo digitálna – farebná či čiernobiela. Podľa požiadaviek organizátorov mali mať formát 30 × 40 alebo 30 × 90 cm. Riadne označené fotky potom súťažiaci doručili do šalianskej galérie Focesa do 30. mája 2018.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa konalo opäť v tradičnom termíne, a to počas tohtoročného Šalianskeho jarmoku 22. júna 2018 v priestoroch galérie Focesa.

Šikovní Šaľania

Víťazkami sa stali aj dvanásťročné dievčatá Slávka Sophia Tarčová a Anetka Komjáthyová. Zvláštnu cenu Focesy získal Attila Mészáros. V kategórii Šaľa, moje mesto si prvenstvo odniesol Juraj Cisár a za ním sa umiestnil Juraj Boledovič. Výstavu fotografií Objektív Františka Kollára si môžete v priestoroch galérie Focesa pozrieť do 30.júla 2018.

Vyhodnotili Objektív Františka Kollára: Ceny získali aj mladé Šaľanky, FOTO
25
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM