Správy

Vyhodnotili návrhy rekreačného areálu Šaľa Jozefov: TOTO ponúka víťazný projekt

Nedávno sme informovali, že v priestoroch Mestského úradu v Šali sú vystavené súťažné návrhy na vynovený relaxačný komplex. Kto prišiel s najlepším návrhom?

Ilustračný obrázok k článku Vyhodnotili návrhy rekreačného areálu Šaľa Jozefov: TOTO ponúka víťazný projekt
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto Šaľa súťaž vyhlásilo na jar v tomto roku. Štvrtok 10. novembra bol posledným dňom, kedy ste si súťažné a zároveň už i víťazné návrhy mohli pozrieť. V priestoroch Mestského úradu v Šali boli k dispozícii širokej verejnosti.

Podľa propozícií k výstave „Cieľom verejnej anonymnej kombinovanej urbanisticko- architektonickej súťaže návrhov „Šaľa – Jozefov“ je návrh výstavby a prestavby už založenej športovo – rekreačnej zóny v Šali.

Mesto má záujem na tom, aby výstavbou a zároveň i prestavbou športového areálu, ktorý sa dnes využíva už len sčasti, vznikol komplexný areál na celoročné využitie. Jeho súčasťou je bývalé letné kúpalisko a hokejové ihrisko. Celý areál má rozlohu 5,5 hektárov.

Hodnotili niekoľko kritérií

V požiadavkách, ktoré mali zapracovať navrhovatelia vo svojich súťažných projektoch bol okrem iného aj návrh na welness centrum s celoročným využitím. Počíta sa i s výstavbou penzióna. Medzi hodnotiace kritéria patrila inovatívnosť a kreativita riešenia a taktiež funkčné využitie budúceho areálu. Nemenej podstatnou súčasťou je kvalitné urbanistické a dopravné riešenie.

Návrh z Košíc

Podľa výsledkov poroty všetky doručené návrhy spĺňali požadované kritériá. Víťazné návrhy boli vyhodnocované v dvoch kolách. Víťaznými navrhovateľmi športovo – rekreačného areálu sú architekti z košického architektonického štúdia.

V prvej etape v projekte počítajú s vybudovaním penziónu s welness centrom a hokejovým štadiónom. V druhej etape plánujú hlavné napojenie zo Štúrovej ulice s kruhovým objazdom, treťou fázou rozšíria koniarsky areál a následné vytvoria peší bulvár v areáli. Nemal by tu chýbať pavilón oddychu, ani lezecká stena, či lanová dráha.

Môže Vás zaujímať: Športovo-rekreačný areál Šaľa Jozefov: Obyvatelia sa môžu zoznámiť s návrhmi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM