Zlatica Gregorová Kultúra

Vyhodnotenie Eseje Jána Jonanidesa je tu: Kto získa cenu šalianskej osobnosti?

Meno osobnosti, po ktorej je súťaž nazvaná, je Šaľanom dobre známe. Bol známym prozaikom a takmer 40 rokov prežil v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Vyhodnotenie Eseje Jána Jonanidesa je tu: Kto získa cenu  šalianskej osobnosti?
Foto: Zlatica Gregorová

Aj preto, že bol šikovným umelcom, na ktorého nemožno zabudnúť, pomenovanie po ňom dostala aj šalianska knižnica.

9. ročník súťaže

Spomienkou na vzácneho občana nášho mesta je aj každoročné organizovanie literárnej súťaže Esej Jána Johanidesa. Počas marca a apríla sa koná už jeho 9.ročník. Vyhlasovateľom súťaže je Literárne informačné centrum v Bratislave, Mesto Šaľa a Mestská knižnica Jána Johanidesa v Šali. Od 8. januára 2019 do 18. marca 2019 mohli študenti prebudiť svoje vnútorné pocity a dať ich na papier. Tému svojich prác si mohli vybrať spomedzi troch myšlienok Jána Johanidesa. Neskôr mohli svoje diela poslať do súťaže.

O tom, kto sa najviac priblížil mysleniu šalianskeho prozaika a zapracoval na parádnej eseji, to sa dozvieme už čoskoro. Odborná porota príspevky vyhodnotila a víťazi budú ocenení. Ako informujú organizátori,hlavnou cenou súťaže Esej Jána Johanidesa je honorované uverejnenie víťaznej práce v mesačníku Knižná revue.“

Ocenia najlepších

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční 16. apríla 2019 o 10.00 hod. v Bábkovej sále Domu kultúry v Šali. Podujatia sa zúčastní i primátor Mesta Šaľa Jozef Belický, riaditeľka Literárneho centra Bratislava Miroslava Vallová a riaditeľka Mestskej knižnice Jána Johanidesa v Šali Adriana Gerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM