Zlatica Gregorová Kultúra

Vyhlásili víťazov súťaže Dominanty mesta Šaľa: Kto tentoraz zabodoval? FOTO

Súťaž neprofesionálnych fotografov sa začala v minulom roku. Do konca októbra 2017 sa mohol do nej ktokoľvek zapojiť.

Ilustračný obrázok k článku Vyhlásili víťazov súťaže Dominanty mesta Šaľa: Kto tentoraz zabodoval? FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Vyhlásenie výsledkov súťaže Dominanty mesta Šaľa naplánovali členovia Komisie kultúry a cestovného ruchu pri MsZ a Mestské kultúrne stredisko Šaľa na začiatok roka 2018.

Podpora neprofesionálov

Súťažilo sa v klasickej alebo digitálnej fotografii. Fotografie mohli súťažiaci vyhotoviť aj pomocou smartfónu, nielen prostredníctvom špičkového fotoaparátu. Ako uvádzajú usporiadatelia súťaže, zámerom je „podchytiť neprofesionálnych fotografov, motivovať ich k tvorbe na vopred určenú tému. Milovníci fotografie svoje práce často krát vystavujú na sociálnych sieťach, no bez väčšej ambície.“ Lightmotívom fotosúťaže je zameranie na tvorbu neprofesionálnych umelcov v oblasti fotografovania a ich podpora, keďže väčšina z laických fotografov sníma len tak pre radosť, bez toho, aby sa o nich dozvedela širšia verejnosť.

Účastníci súťaže sa mohli realizovať v téme dominanty mesta Šaľa. Teda, nafotiť to, čo je podľa fotografa v našom meste jedinečné, niečo, čo reprezentuje, dominuje. Súťaž je zaujímavá okrem iného aj tým, že každý má na túto tému svoj pohľad.

Ceny najlepším

Po tom, čo sa ukončilo zbieranie súťažných fotografií, sa tie naj stali súčasťou výstavy. Je umiestnená vo Kultúrnom stredisku Večierka a práve tam sa v pondelok 19. februára 2018 prítomní dozvedeli mená tých najlepších spomedzi vyše šesťdesiatky súťažiacich. Víťazom pogratuloval a ceny im slávnostne odovzdal primátor mesta Šaľa, Jozef Belický spolu s vedúcim MsKS v Šali, Františkom Botkom. O príjemnú atmosféru sa postaral akordeónista Gabriel Slávik, žiak Danky Janebovej zo ZUŠ Šaľa.

A kto sa najlepšie umiestnil?

Víťazmi súťaže Dominanty mesta Šaľa sa stali títo fotografi:

  • 1. Martina Vargová „Škola a kostol“
  • 2. Gabriel Bergendi „V nebeskom svetle“
  • 2. Michal Lipiak „ Kameň lásky“
  • 3. Ivet Bajová „Jar, domček, studňa“

Srdečne blahoželáme! Fotografie si môžete pozrieť v priestoroch KS Večierka do 2. marca 2018, v čase od 9.00 do 17.00 hod. počas pracovného týždňa.

Vyhlásili víťazov súťaže Dominanty mesta Šaľa: Kto tentoraz zabodoval? FOTO
45
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM