Zlatica Gregorová Rôzne

Vychutnajte si letný víkend: V Šali a okolí si užijete parádnu kultúru

Voľné dni počas leta sú o niečo iné, ako inokedy. Ľudia sú v oddychovom móde a vychutnávajú si slnečné lúče a svieže podvečery.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si letný víkend: V Šali a okolí si užijete parádnu kultúru
Foto: Zlatica Gregorová

Cez deň nás to láka k vode a za tmy do spoločnosti. Vychutnajte si aj vy ponuku kultúry v našom meste i v blízkom Močenku.

KULTÚRA

Viacero večerov počas tohto leta môžete stráviť sledovaním filmov priamo pod hviezdami. Pracovníci Kina Šaľa nachystali paletu zaujímavých hitov, na ktoré sa iste oplatí vybehnúť.

LETO NA AMFÍKU

19.júl 2019, 21.30 hod., amfiteáter Šaľa

Séria parádnych filmových večer ov v Šali pokračuje. Tentoraz si môžete vychutnať Česko-slovenský víkend a film Dôverný priateľ.

20. júl 2019, 21.30 hod., amfiteáter Šaľa

Sobotný večer si môžete spestriť úspešnou českou komédiou Otcova volga.

KULTÚRNE LETO V ŠALI

19. júl 2019, 19.00 hod.

DLHÁ DOBA

Letné podujatie bude pokračovať ďalším vystúpením. Predstaví sa pop-rocková kapela Dlhá doba s tónmi gitár, bicích a spevom. Už teraz sa na ňu môžete tešiť v príjemnom prostredí renesančného kaštieľa. Ako uviedli organizátori z Mestského kultúrneho strediska v Šali, vstupné bude dobrovoľné a poputuje na činnosť Taekwon-Do Academy Slovakia.

21.- 28. júl 2019, Močenok

XXVII. ročník GORAZDOV MOČENOK

Celonárodný festival kresťanského divadla pripravila Obec Močenok, OZ Krediv a Rímskokatolícky farský úrad. Na každý deň pripravili množstvo zaujímavých aktivít, ako sú tvorivé divadelné dielne, sväté omše a vystúpenia divadelných súborov či púte s posolstvom. Predstavia sa aj domáce i hosťujúce súbory. Nebude chýbať výstava bábkarov a filatelisti sa blysnú príležitostnou pečiatkou.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

20.júl 2019, 20.00 hod.

Korisť (Crawl)

Hrajú: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson, Morfydd Clark, Colin McFarlane  • Réžia: Ale­xandre Aja

Keď hurikán zasiahne jej rodné mesto na Floride, Haley (Kaya Scodelario) začne hľadať svojho nezvestného otca (Barry Pepper). Nájde ho vážne raneného, ​​v priestore pod domom a tu sa obaja stanú väzňami povodne, ktorá vteká do domu a voda stále stúpa. Je príliš neskoro na evakuáciu z postihnutej oblasti, hurikán je stále intenzívnejšie, ale to nie je jediný problém. Haley so svojím otcom čelí niečomu oveľa desivejšiemu …

20. a 21.júl 2019, 18.00 hod.

Leví kráľ (The Lion King)

Réžia: Jon Favreau  •  Hrajú: Donald Glover, Seth Rogen, James Earl Jones, Billy Eichner, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, Florence Kasumba, Beyoncé, John Oliver, Eric André, John Kani, Shahadi Wright Joseph, JD McCrary, Amy Sedaris

Snímok Leví kráľ od štúdia Disney, sa odohráva v africké savane, kde sa narodil panovník všetkého živého. Malý leví princ Simba zbožňuje svojho otca, levieho kráľa Mufasu, a pripravuje sa na svoju budúcu vládu. Avšak nie všetci sa z malého Simby radujú. Mufasov brat Scar, pôvodný následník trónu, spriada svoje vlastné, temné plány. Súboj o leviu skalu skončí Simbovým vyhnanstvom. Za pomoci dvoch nových priateľov musí Simba dospieť a stať sa tím, kým je mu súdené byť.

21.júl 2019, 20.00 hod.

Stará láska nehrdzavie (LONG SHOT)

Réžia: Jonathan Levine  •  Hrajú: Charlize Theron, Seth Rogen, Alexander Skarsgård, Andy Serkis, O'Shea Jackson Jr., June Diane Raphael, Randall Park, Ravi Patel, Tristan D. Lalla, Bob Odenkirk, Xiao Sun

Charlotte je múdra a talentovaná diplomatka, ktorá kandiduje za prezidentku. Fred je obyčajný novinár. Nespája ich nič, okrem toho, že Charlotte bola kedysi jeho opatrovateľkou a detskou láskou. Charlize Theron a Seth Rogen v romantickej komédii v kinách od 11.7.2019.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM