Peter Sýkora Iné športy

Výborný štart regionálnych mládežníckych strelcov

Na základnej škole J. Hollého v Šali – Veči sa uskutočnilo úvodné kolo Národnej streleckej ligy mládeže v streľbe zo vzduchových zbraní, na ktorom štartovali pretekári z 15 streleckých klubov Slovenska.

Vrcholné strelecké podujatie usporiadal ŠSK Šaľa v spolupráci so Slovenským a Krajským streleckým zväzom a štartovali na ňom aj ďalší regionálni zástupcovia z Bánova, Kolty a S. Petra. Zástupcom Nitrianskeho regiónu sa darilo, keď vybojovali v priebehu dvoch dní 9 prvenstiev. Dve víťazstvá získala ešte iba 12 ročná Klaudia Kolarovská, po jednom pridali Martin Sedlák ml., Omar Döme a družstvo v kategórii do 14 rokov v zložení: Miroslav Lipovský, Klaudia Kolarovská, Martin Sedlák ml. (všetci ŠSK Šaľa). Ďalšie prvenstvá z regiónu Nitra získali Martin Šimúnek a Diana Demová (obaja Bánov) a dva krát zvíťazilo družstvo Nitra v zložení: Diana Demová, Omar Döme, Klaudia Kolarovská). Regionálni strelci naviac „vystrieľali“ dvanásť druhých miest a osem krát skončili na treťom mieste. Zo šalianskych strelcov okrem víťazov sa o to pričinili tiež: Denisa Reháková, Stanislav Babala a Timea Tkáčová. „ Po vynikajúcom výkone našich strelcov na majstrovstvách Slovenska v Domaniži, hovorí viceprezident SSZ pre mládež Ľudovít Kováč, zároveň aj predseda ŠSK Šaľa naši strelci opätovne svojimi výkonmi potvrdili, že patria zaslúžene medzi slovenskú mládežnícku streleckú špičku. Najmä** výkony Kolarovskej** (poznámka: ale aj ďalších), ktorá v priebehu dvoch dní dva razy strelila v disciplíne vzduchová puška ISSF 399 kruhov a iba jeden kruh jej chýbal k maximu znesú tie najprísnejšie kritéria.“ K celkovému úspešnému pôsobeniu strelcov Nitrianskeho kraja na úvodnom kole Národnej streleckej ligy mládeže v Šali, ktoré bolo zároveň nominačným na mládežnícke strelecké majstrovstvá Slovenska v roku 2011 prispeli aj **Beáta Rácková, Roman Šimúnek a Diana Demová, **ktorí štartovali za svoje materské kluby, ale sú zároveň tiež členmi školského športového streleckého strediska na ZŠ J. Hollého v Šali – Veči.

Jozef Sklenár

foto č. 1: Najúspešnejšie strelkyne v disciplíne VzPu ISSF zľava: Rácková, Kolarovská, Saganová (Hôrky). Foto č. 2: Najlepší strelci v disciplíne VzPu 3 × 20 zľava: Sedlák ml., Döme, Lipovský (všetci Šaľa).

strelci ziaci
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM