Peter Sýkora Rôzne

VUCKA podporila šport a kultúru v Šali sumou 2300 eur

Nitriansky samosprávny kraj delil Dotácie na podporu kultúry a športu. Podporil aj šesť projektov v Šali.

Zastupiteľstvo Nitrianskeho samosprávneho kraja rozdelilo dotácie na podporu kultúry a športu v roku 2010. Zo siedmych podaných žiadostí za mesto Šaľa podporia 6 projektov:

v oblasti kultúry:

  1. Šalianske divadelné dni 2010: 500 EUR
  2. Tvorivé dielne – Hračkovňa: 100 EUR
  3. Kultúrne leto 2010: 400 EUR
  4. Zlatá priadka 2010: 500 EUR

v oblasti športu: 5. Karneval na ľade – buďme v pohybe!: 400 EUR 6. Šalianska Veža 2010: 400 EUR

  1. Šalianske divadelné dni 2010: Ide o stretnutie divadelných súborov zo Šale a okolia za účelom prezentácie ich tvorby. Pôjde o širokospektrálny žánrový záber ako napr. detské predstavenia, drámy, komédie a pod. Daným podujatím si zároveň jednotliví tvorcovia a šíritelia divadelného umenia vymieňajú svoje skúsenosti a poznatky, čím sa zároveň podporuje kultúrne povedomie v našom regióne. Dvojdňové podujatie je určené pre širokú verejnosť.
  2. Tvorivé dielne – Hračkovňa: Cieľom projektu je podpora činností pre deti, mládež a dospelých, ktorí sa učia rôznym tvorivým technikám. Tieto aktivity sa konajú nielen pred Veľkou nocou a Vianocami ale aj počas celého roka. V roku 2010 by sme chceli zatraktívniť jednotlivé podujatia tohto charakteru o odborníkov a hostí s novými technológiami tvorby. V rámci tohto projektu by sme chceli prezentovať Tvorivé dielne – Hračkovňu počas Jarmoku tradičných remesiel, kde by sa mohli návštevníci jarmoku zapojiť do tvorivej práce v hlavnom stane Hračkovne a neskôr by mohli navštevovať tvorivé dielne v KS Večierka, alebo SD Veča.
  3. Kultúrne leto 2010: Hlavným cieľom je počas leta priniesť obyvateľom mesta Šaľa a jeho návštevníkom kultúrne podujatia, ktoré sa konajú na voľných priestranstvách v exteriéry. Ide hlavne o rôzne hudobné, divadelné a detské vystúpenia, ktoré sa pomaly stávajú tradičným podujatím i keď v rôznorodej podobe. Kultúrne leto sa začína otvorením kultúrneho leta a končí oficiálnym ukončením Kultúrneho leta, ktoré sú sprevádzané taktiež bohatým programom.
  4. Zlatá priadka 2010: Zlatá Priadka je celoštátna postupová (trojstupňová – regionálna, krajská, celoštátna) prehliadka súborov a sólistov divadla hraného deťmi (činoherného, bábkového, hudobno – dramatického, pohybového a pantomimického), ktorá sa už viac ako tri desaťročia organizuje v meste Šaľa. Je najvyššou prezentáciou kolektívov a jednotlivcov v oblasti detskej dramatickej tvorivosti. Predstavuje a konfrontuje uplatňovanie rôznych štýlov práce s deťmi v integrácii majoritných a minoritných skupín (zdravotne postihnutých, národnostných a pod.), vytvára priestor pre vzájomnú inšpiráciu, vzdelávanie a výmenu skúseností umelecko-pedagogického vedenia detských súborov.
  5. Karneval na ľade – buďme v pohybe!: Obsahom projektu bude zorganizovanie športovo-zábavného podujatia – karnevalu na ľade pre deti, mládež a dospelých. Program obohatí mnoho súťaží, počas ktorých si účastníci môžu vyskúšať zápolenie na ľade a ukázať svoje korčuliarske a športové schopnosti. Všetci účastníci majú možnosť prísť v maskách a zasúťažiť si o najkrajšiu, najvtipnejšiu a najoriginálnejšiu masku. Veselé karnevalovo – korčuliarske popoludnie bude ukončené diskotékou na ľade.
  6. Šalianska Veža 2010: Ide pokračovanie tradície a zorganizovanie 4. ročníka šachového turnaja pre mládež od 15–26 rokov, pričom účastníkmi turnaja budú stredoškoláci zo stredných škôl z Nitrianskeho kraja. Turnaj sa pripravuje na mesiac november pri príležitosti dňa študentstva. Organizátorom turnaja bude mesto Šaľa prostredníctvom svojho Centra voľného času TIP-TOP, v ktorom funguje šachový krúžok. Turnaj je jednodňový, počíta sa aj s účasťou zahraničných zástupcov z družobných miest, ktorí si zmerajú sily v tomto netradičnom športe so zástupcami samosprávy mesta Šaľa.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM