Peter Štrbo Futbal

Vráti sa Neded na prvé miesto?

Najbližšie kolo odohrá na domácej pôde až šesť zástupcov z nášho regiónu. Ostro sledovaný bude najmä duel Nededu, ktorý sa môže vrátiť na prvé miesto IV.ligy. O prvé víťazstvo opäť zabojujú Vlčany a body sa budú čakať aj od Žihárca, Dlhej n/V a Selíc

IV.liga Futbalisti Nededu sa zhodou okolností stretávajú v posledných kolách s mužstvami z horných poschodí tabuľky. Naposledy remizovali s tretím Kolárovom aj napriek tomu, že kvôli zraneniam odohrali zápas v oklieštenej zostave. V sobotu si to náš zástupca „rozdá“ so Šuranmi v priamom súboji o prvú priečku, keď oba tímy majú zhodne po 14 bodov.

V tabuľke predposledná Horná Kráľová hrá na domácej pôde oveľa lepšie ako na ihriskách súperov. Proti Sládkovičovu, ktoré má len o tri body viac má celkom slušné šance, aby si pripísala ďalšie dôležité body. Posledné zápasy mali pre oboch súperov podobný rezultát. Futbalisti Hornej Kráľovej prehrali vo Váhovciach 2:6, Sládkovičovo vo Vrakúni 0:4, takže obaja majú čo naprávať.

V.liga Kráľová n/V mala v poslednom kole voľno a o to dôslednejšie sa tak mohla pripraviť na svojho najbližšieho súpera. V sobotu privítajú Kráľovčania súpera z dolných poschodí tabuľky – Šintavu, ktorá si prvé víťazstvo v ročníku pripísala práve v uplynulom kole po víťazstve nad „našimi“ Vlčanmi. Futbalisti Kráľovej sú zatiaľ príjemným prekvapením sezóny a so svojim najbližším súperom by mali bodovať.

Tešedíkovo cestuje do Orechovej Potôni a zápas bude mať, vzhľadom na postavenie súperov v pokojnom strede tabuľky, zrejme vyrovnaný priebeh. Oba celky bodovali v poslednom kole naplno. Najbližší súper Tešedíkova si doma poľahky poradil s Trhovou Hradskou 5:0, náš regionálny zástupca sa „nadrel“ o niečo viac, no rovnako z toho boli 3 body po výhre 2:1 nad Jelkou. Nebezpečný bude najmä tešedíkovský Beneš, ktorý je s deviatimi presným zásahmi najlepším kanonierom súťaže.

Vlčany budú mať na ihrisku Trhovej Hradskej ťažkú úlohu, nakoľko sa stále nevedia dostať do optimálnej formy a na prvé víťazstvo v súťaži len čakajú. Ich súper si navyše bude chcieť určite udobriť vlastných fanúšikov po vysokej prehre 0:5 privezenej z Orechovej Potôni.

II.trieda Hájske vycestuje na pôdu posledného Poľného Kesova v dobrej nálade, keďže sa v poslednom kole postarali o azda najväčšie prekvapenie regionálnych súťaží, keď zdolali dovtedy suverénny Báb a pripravili mu tak prvú prehru v sezóne. Hájske určite bude chcieť potvrdiť úspešný výsledok ďalším trojbodovým zápisom z ihriska posledného.

Diakovce odohrajú najbližší duel na pôde jedenástej Rumanovej. Prvotný pohľad na tabuľku jednoznačne favorizuje druhé Diakovce, tá je však poriadne „nahustená“ a týchto súperov delia len štyri bodíky, takže bodovať v tomto dueli nebude pre mužstvo od termálnych prameňov jednoduché. Futbalisti Diakoviec sa budú spoliehať aj na výbornú streleckú formu ofenzívneho dua Benkő – Mikéci, ktoré nastrieľalo zhodne po 8 gólov.

Futbalisti Trnovca n/V ukázali v poslednom zápase na pôde Čakajoviec vysokú streleckú efektivitu, keď využili takmer všetky svoje vyložené príležitosti a zvíťazili 4:0. Na víťazstvo sa však veľmi rýchlo zabudne, ak ho nepotvrdia v nedeľu na domácej pôde v zápase s Jarkom.

Seličania potrebujú konečne prekonať výsledkovú krízu, ktorá ich v posledných kolách postihla, Svätoplukovo však pricestuje do Selíc povzbudené víťazstvom nad, do posledného kola druhými, Lužiankami. Potešia futbalisti Selíc svojich verných priaznivcov?

III.trieda Žihárec stále nenašiel svojho premožiteľa a nebude tomu tak zrejme ani po ôsmom kole. Futbalisti Žihárca privítajú piatu Štefanovičovú. Z horúcej pôdy nášho regionálneho zástupcu sa body tak často nenosia.

Dlhá nad Váhom privíta Dražovce, ktorým sa zatiaľ nedarí a získali len 4 body. Dlhá navyše v domácich dueloch do bodky potvrdzuje známe príslovie „môj dom, môj hrad“, keď má z predchádzajúcich troch zápasov na domácej pôde bilanciu tri víťazstvá a skóre 24:2.

Prehľad víkendových zápasov:

Sobota 24.9. o 15:30: Šurany – Neded (IV.liga) Kráľová n/V – Šintava (V.liga) Nedeľa, 25.9. o 15:30: Horná Kráľová – Sládkovičovo (IV.liga) Orechová Potôň – Tešedíkovo (V.liga) Trhová Hradská – Vlčany (V.liga) Poľný Kesov – Hájske (II.trieda) Rumanová – Diakovce (II.trieda) Selice – Svätoplukovo (II.trieda) Trnovec n/V – Jarok (II.trieda) Žihárec – Štefanovičová (III.trieda) Dlhá n/V – Dražovce (III.trieda) Močenok (V.liga) má voľno

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM