Zlatica Gregorová Iné športy

Voltižéri sa predviedli v plnej paráde: Domáce tímy opäť na stupňoch víťazov

Po koncoročnej oddychovej prestávke sa naši voltižéri opäť vybrali do boja. Prvým podujatím bol Hobby Barel Cup.

Ilustračný obrázok k článku Voltižéri sa predviedli v plnej paráde: Domáce tímy opäť na stupňoch víťazov
8
Galéria
Zdroj: archív OZ Farao

Do Trnovca nad Váhom sa zbehlo množstvo cvičencov z celého Slovenska. Každý z nich sa chcel čo najlepšie predviesť a vybojovať víťazstvo. Voltížna sezóna sa začala v sobotu 25. januára 2020. Takmer stovka účastníkov sa ukázala tak, aby nesklamala nádeje do nich vložené. Preteky zorganizoval Voltížny klub Lángov dvor a ich riaditeľkou bola Laura Lenčéšová, ktorá mala všetko pod palcom.

Zo Slovenska

Podľa trénerky z OZ Farao Vladimíry Lenčéšovej, deti súťažili v kategórii jednotlivec, dvojica a skupina. Ako nám prezradila: „Začiatok pretekov patril malým Košičanom, neskôr to boli cvičenci z Rusty Šaľa, SŠ Ivanka pri Dunaji, NŽ Topolčianky, TJ Slávia SOUP Šaľa, Lángov dvor Trnovec nad Váhom a nakoniec aj OZ Galaxia Spišská Teplica.“

Víťazi

Medzi mladšími mužmi sa najlepšie umiestnil Samuel Necela (Voltiland Košice) a spomedzi mladších žien si najlepšie počínala Mia Spisziaková (TJ Slávia SOUP Šaľa). Podľa Vladimíry Lenčéšovej si v kategórii staršie deti dobre počínal Matúš Sločiansky (NZ Topoľčianky). Katarína Nagyová (TJ Slávia SOUP Šaľa) excelovala medzi ženami.

Ako nám pred pretekmi trnovecká trénerka povedala, najmä juniori to majú na súťaži vždy veľmi ťažké. Napriek náročnosti cvikov si výborne počínal a v tejto kategórii aj zvíťazil Andrej Meňhert (NŽ Topoľčianky) a z rovnakého klubu patrí prvenstvo aj Ivane Cigáňovej.

Šikovné seniorky

Spomedzi senioriek si víťazstvo vybojovala Hana Jezberová (SŠ Ivanka pri Dunaji) a medzi dvojicami sa najlepšie umiestnili Ivana Cigáňová a Laura Balážová (NŽ Topoľčianky).

„Cvičenci zo SŠ Ivanka pri Dunaji vyhrali v kategórii skupiny do 9 rokov a za nimi sa umiestnili cvičenci z domáceho tímu Lángov dvor Trnovec nad Váhom. Víťazmi juniorskej kategórie je NŽ Topoľčianky a medzi seniormi si výborne počínali cvičenci zo SŠ Ivanka pri Dunaji,“ informovala Vladimíra Lenčéšová.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte zábery z Hobby Barel Cup Trnovec nad Váhom.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Trnoveckí barelisti hostili cvičencov: Naše tímy opäť víťazne, FOTO
8
Galéria
Zdroj: archív OZ Farao
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM