Správy

Vodiči blokujú chodníky a ohrozujú chodcov: Pomôže NOVINKA, ktorú skúša obec?

Parkovanie je večnou témou nielen v mestách, ale aj na dedinách. Práve jedna z priľahlých obcí sa pokúša zvrátiť nepriaznivý trend s nepoučiteľnými vodičmi.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči blokujú chodníky a ohrozujú chodcov: Pomôže NOVINKA, ktorú skúša obec?
Zdroj: Obec Trnovec nad Váhom

„Obecná polícia Trnovec nad Váhom upozorňuje majiteľov motorových vozidiel, že v zmysle platnej legislatívy je možné zastaviť alebo stáť s vozidlom na okraji chodníka priľahlého k ceste, pri ktorom zostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m,“ informuje obec Trnovec nad Váhom.

Ohrození chodci

Bohužiaľ, stále sa nájde množstvo vodičov, ktorí zaparkujú tak, že zablokujú chodník.

„Chodci, prípadne matky s kočíkom, musia takto odstavené motorové vozidlá obchádzať po miestnej komunikácii. Dochádza tak k ohrozeniu ich bezpečnosti, ako aj plynulosti cestnej premávky,“ dodáva vedenie obce.

Prečítajte si tiež

Užitočná novinka

V uliciach preto pribudli nové nápisy. Tie upozorňujú, že na chodníku platí zákaz zastavenia a státia.

„Snahou obecnej polície nie je ukladať pokuty za priestupky, ale upozorniť takto parkujúcich majiteľov motorových vozidiel, že miesto, na ktorom parkujú, nie je na takúto činnosť určené,“ prezradil obecný úrad.

Ako dodal Trnovec nad Váhom: „Veríme, že naši obyvatelia budú toto upozornenie rešpektovať a brať ohľad bezpečnosť na chodcov a predovšetkým na seniorov či mamičky s deťmi, ktorí taktiež chodník využívajú. V opačnom prípade budú príslušníci obecnej polície nútení postupovať v zmysle platnej legislatívy.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM