Zlatica Gregorová Šport

Vo Vlčanoch chystajú okresné preteky: Dobrovoľní hasiči predvedú svoje schopnosti

Svoje zázemia majú aj v našom okrese. Ich členovia sa starajú o pokojný život obyvateľov a vedia i okamžite zasiahnuť.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vlčanoch chystajú okresné preteky: Dobrovoľní hasiči predvedú svoje schopnosti
46
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Sú vybavení technikou aj typickými červenými vozidlami, ktoré očarúvajú najmä malých chlapcov. Okrem práce sa hasiči venujú aj tréningom a súťažiam. Tie im slúžia na to, aby si overili svoje schopnosti i kondíciu a najmä sa pri týchto príležitostiach stretnú s kolegami z okolitých dedín. Pravidelne tiež organizujú rôzne podujatia. Jedno z nich sa bude konať už počas najbližších dní.

Okresná súťaž

Ako nám počas májovej návštevy vo vlčianskom dobrovoľnom hasičskom zbore prezradil jeho predseda Tomáš Forró, najbližší víkend bude patriť Okresnému kolu súťaže dobrovoľných hasičských zborov. „18. mája 2019 od 8.00 hod. zorganizujeme hasičskú súťaž, ktorá sa budú konať na futbalovom štadióne vo Vlčanoch,“ uviedol predseda Tomáš Forró. Akciu podporila obec Vlčany a taktiež Ministerstvo vnútra SR.

7 družstiev

Verejnosť sa bude môcť pozrieť na to, ako si počínajú družstvá dobrovoľných hasičov z Vlčian, Žihárca, Šale – Veče, Hornej Kráľovej, Diakoviec, Trnovca nad Váhom a Dlhej nad Váhom. V priebehu súťaže budú muži ohňa zdolávať disciplíny ako napr. štafetu na 8 × 50 metrov a predvedú aj to, ako vyzerá požiarny útok s vodou. Okrem toho si pre návštevníkov pripravili aj ukážku hasenia a mnohé iné zaujímavosti, ktorými chcú nadchnúť publikum. Organizátori mysleli aj na občerstvenie a pochutnať si budete môcť na guláši i cigánskej pečienke.

Foto: ilustračné

Obyvateľom Vlčian ukázali výbavu:Deň otvorených dverí s hasičmi
46
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM