Zlatica Gregorová Kultúra

Vo Večierke vystavuje Attila Mészaros: Nenechajte si ujsť jeho Fotodekádu, FOTO

Kultúra v Šali pokračuje aj po letných prázdninách. Jesenné aktivity rozbieha aj kultúrne stredisko.

Ilustračný obrázok k článku Vo Večierke vystavuje Attila Mészaros: Nenechajte si ujsť jeho Fotodekádu, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Práve nedávno tam sprístupnili novú výstavu. Attila Mészaros v priestoroch strediska vystavuje svoje fotografie pod názvom Fotodekáda.

Vernisáž

V utorok 17. septembra 2019 sa konala slávnostná vernisáž jeho diel. Pozvaní boli všetci, ktorí majú čo do činenia s týmto umením a taktiež aj ďalší hostia.

Prijal pozvanie

Attila je členom Galantského klubu fotografov. Ako nám prezradila vedúca Kultúrneho strediska Večierka Katarína Gáborová, vyhliadli si ho už dávnejšie. „Pozvali sme ho medzi nás, pretože už v Šali robil viacero odborných prednášok ohľadom fotoumenia. Mali sme teda chuť, urobiť Attilovi u nás výstavu, čo sa nám aj podarilo.“

Hostia

Vernisáže sa zúčastnil Ladislav Györög ako aj čestný predseda galantského klubu fotografov Jozef Keppert. Medzi hostí patrila aj pracovníčka Mestského úradu Šaľa Martina Čižmáriková. Kurátorom výstavy bol Miroslav Šimek.

„Na vernisáži bola veľmi príjemná atmosféra. Hostia sa dobre bavili a s fotografom Attilom si vymenili aj viacero názorov, takže aj týmto je výstava prínosom. Vystavujúci fotograf nám prisľúbil, že si vezme pod patronát aj náš šaliansky klub a bude akýmsi spolupracujúcim lektorom,“ doplnila Katarína Gáborová.

Výstavu si môžete pozrieť do 30. septembra 2019.

Vo Večierke vystavuje Attila Mészaros: Nenechajte si ujsť jeho Fotodekádu, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM