Peter Štrbo Futbal

Vlčany si držia formu, Dlhá n/V priblížila Žihárec k postupu

Futbalové súťaže v regióne vrcholia! Okrem II. triedy, kde už len zázrak zabráni postupu Bábu, je ešte stále o čo hrať. Nádej na prvé miesto má naďalej Neded vo 4.lige, po víkende si to však opäť skomplikoval. V 5.lige stráca Močenok na prvú priečku

[color=#cc0000]­[size=14]IV.li­ga[/size][/co­lor]

Dvory n/Ž – Neded 2:2 (2:0) góly: Švajda, Haulík – Svitek, Pavúk Nededu v posledných zápasoch akoby dochádzal dych. Po víkende stráca na lídra z Okoličnej už päť bodov, v Dvoroch nad Žitavou totiž získali futbalisti Nededu len bodík za remízu. Domáci hrali v prvom polčase vynikajúco a vytvorili si dvojgólový náskok, Neded však po obrátke pridal a dotiahol to aspoň k nerozhodnému výsledku.

Tibi Horná Kráľová – Štúrovo 2:2 (1:1) góly: Kotlár, Kollár – Bábsky, Tóth Začalo sa vo svižnom tempe. Hostia sa ujali vedenia už po štvrťhodine hry, na konci rýchleho protiútoku bol Bábsky. Už o 10 minút neskôr však bolo vyrovnané. Kollár kolmicou pekne vysunul Kotlára, a ten, aj keď na dvakrát, prekonal gólmana hostí. Po prestávke mali jednoznačne viac z hry hostia. V 65.minúte futbalisti Hornej Kráľovej reklamovali hranie rukou na ich strane, rozhodca na výzvy domácich nereagoval a Štúrovčan Tóth úspešne zrealizoval svoj nájazd, čím poslal hostí do vedenia 2:1. Po vylúčení Úja už domáci fanúšikovia strácali nádej a predčasne opúšťali štadión, v 86.minúte však Kotlár šikovne priťukol loptu Kollárovi, ktorý zabezpečil Hornej Kráľovej remízu 2:2.

[color=#cc0000]­[size=14]V.li­ga[/size][/co­lor]

Trhová Hradská – Tešedíkovo 0:0 Tešedíkovo z prvopolčasového tlaku nevyťažilo nič, naopak, náš zástupca mohol po výborných príležitostiach domácich prehrávať, Trhová Hradská však svoje šance nepremenila a do šatní sa išlo za bezgólového stavu. V druhom polčase absentovali šance na oboch stranách, prím hrali najmä obrany a stretnutie sa tak skončili bez gólovou remízou.

Kráľová n/V – Vlčany 2:4 (1:1) góly: Vyskoč, Hadža – Cifra 2, Zsebi, Šuník Rozbehnuté Vlčany prišli do Kráľovej s ambíciou ukradnúť „kolegovi“ z okresu nejaké body. Domáci od úvodu čelili náporu Vlčian a už v 18.minúte prehrávali po góle Cifru 0:1. O desať minút využil svoju príležitosť skúsený Vyskoč a vyrovnal na 1:1. Remízový stav vydržal až do polčasového hvizdu, vstup do druhého dejstva však mala Kráľová vynikajúci, hneď v prvej minúte sa krásne trafil Hadža. Vedenie si domáci udržali len päť minút, úspešným strelcom Vlčian bol opäť Cifra. Po hodine hry už hostia viedli gólom Zsebiho a keď pár minút na to pridal ďalší gól Šuník, bolo rozhodnuté. Vlčany mohli oslavovať zaslúžený triumf 4:2

Močenok – Šintava 2:0 (0:0) //góly: Meško, Anda (11 m) // Poľnohospodár nevedel v prvom polčase pretaviť územnú prevahu do strelenia gólu, najbližšie boli k nemu domáci pri Lalúchovom brvne. Po prestávke Močenok ešte pridal na intenzite, vytváral si výborné príležitosti, no stále nevedel loptu dopraviť do siete. Domácim sa to podarilo až v 80. minúte, úľavu na močenské kopačky priniesol Meško. Gólovú poistku pridal o štyri minúty gólman Anda, ktorý je na jar tradičným exekútorom penált a nemýlil sa ani tentoraz. Močenok dokráčal k zaslúženému víťazstvu 2:0.

[color=#cc0000]­[size=14]II.tri­eda[/size][/co­lor]

Báb – Hájske – Rišňovce 8:2 (6:1) góly: Porubský 3, Takáč 2, Ďuračka 2, Omelina – Chudáčik 2 Suverén súťaže Báb hostil v dobrej forme hrajúce Hájske. Nádeje hostí na dobrý výsledok však líder súťaže ukončil už polhodine hry, keď viedol 5:0. Zápas sa od týchto chvíľ len dohrával, Báb pridal do záverečného hvizdu ešte tri presné zásahy, v drese zástupcu nášho regiónu sa dvakrát presadil kanonier Chudáčik.

Poľný Kesov – Diakovce 0:4 (0:2) góly: Búš 2, Mikéci, Žiška Zo súťaže vypadávajúci Poľný Kesov nastúpil proti Diakovciam len s deviatimi hráčmi. Najväčšiu šancu (a aj jedinú – pozn. red.) mali hneď v úvode zápasu, penaltový pokus však namierili len do brvna. Od týchto chvíľ len úporne „betónovali“ pred vlastnou šestnástkou a gól Diakoviec bol len otázkou času. Po polhodine hry sa parádne trafil Búš, ktorý do prestávky pridal aj druhý gól. V druhom dejstve hostia naďalej útočili do plných, no aj napriek tomu pridali ďalšie dva góly. Výhru 4:0 pečatil hrajúci tréner Martin Žiška. Výsledok je pre domácich, vzhľadom na priebeh, ešte veľmi mierny.

Rišňovce – Selice 3:0 (1:0) góly: Lazarčík 2, Štrbavý V Rišňovciach chceli hrať futbal obe družstvá. Mierne navrch mali domáci, ktorí sa v prvom polčase ujali vedenia. Po obrátke mohla Rišňovce mrzieť nepremenená penalta, no napokon si ďalšími dvoma gólmi poistili víťazstvo 3:0. Dvojgólovým strelcom stretnutia bol Lazarčík.

Trnovec n/V – Čakajovce 1:0 (0:0) góly: Dymák Trnovec bol od začiatku lepším tímom, v koncovke však domáci zlyhávali na brankárovi Čakajoviec a v prvom polčase tak diváci gól nevideli. Po prestávke náš regionálny zástupca ešte vystupňoval tlak a hostia útočili len sporadicky. Vytúžený vedúci gól strelil Dymák, ktorý zabezpečil Trnovcu najtesnejšie víťazstvo 1:0.

[color=#cc0000]­[size=14]III.tri­eda[/size][/co­lor]

Žihárec – Kynek 7:1 (3:1) góly: Molnár 3, Bujko, Izsák, Tóth, Žilák – Dobrotka Žihárec musel so stále zlepšujúcim sa Kynekom bodovať naplno, ak chcel stále pomýšľať na postup. Kvalita sa prejavovala už od úvodných minút, polčas vyhrali domáci 3:1, po obrátke pridali ďalšie štyri góly a o víťazovi nebolo pochýb. K výhre 7:1 najvýraznejšie prispel Molnár, ktorý zaznamenal hetrik. Žihárec zaiste na diaľku pozorne sledoval aj vývoj duelu medzi Dlhou n/V a Novými Sadmi, výsledok z Dlhej potešil adeptov na postup azda ešte viac, ako ich jasné víťazstvo.

Dlhá n/V – Nové Sady 3:3 (1:1) góly: V. Mészáros, Matusz 2 – Kadja, Cok, Kopčan Pre Nové Sady bol duel s Dlhou n/V možno kľúčovým v sezóne, prípadná bodová strata ich mohla stáť postup do vyššej súťaže. A veru sa museli poriadne obracať. Domáci šokovali lídra súťaže už v tretej minúte, Dékány si na rohovej čiare poradil hneď s dvomi obrancami, poslal vynikajúci center do šestnástky, do toho sa výborne položil V.Mészáros a poslal Dlhú n/V do vedenia. O 10 minút mohlo byť už 2:0, rozhodca, zrejme ako jediný na ihrisku, nezachytil jasný faul obrancu Nových Sadov na aktívneho Dékányho vo veľkom vápne a neodpískaním penalty šokoval všetkých na ihrisku. Dlhej robil najväčšie problémy pohyblivý Kadja, ktorý potvrdzoval, že nie je najlepším strelcom súťaže náhodou. Z vyrovnania sa však tešil Cok, ktorého tečovaná strela zmiatla Jašíka v bráne domácich a doletela až do siete. Hostia pritlačili Dlhú na jej vlastnej polovici, proti postavenej obrane si však výrazné príležitosti nevytvorili a polčas sa skončil remízou 1:1.

Vstup do druhého dejstva patril hosťom, aktívny Kadja sa dočkal vyrovnania po hodine hry, keď obrana Dlhej stratila loptu, Jašík vybehol z brány až príliš vysoko a kanonier ho pohodlne preloboval. Nové Sady už o malú chvíľu pripravili Dlhej ďalší úder. Robustný Kopčan si výborne prikryl nakopávanú loptu, obtočil sa okolo krajného obrancu a trafil to nádherne, jeho bomba sa dvakrát odrazil od brvna do siete a zdalo sa byť „vymaľované“. Líder súťaže sa však akoby zľakol náskoku, stiahol sa na svoju polovičku a Dlhá pritlačila. Desať minút pred koncom sa výborne zorientoval v šestnástke Matusz a strelou do šibenice vrátil domácim nádej na zvrat. V samom závere zápasu sa výborne hrajúci L. Hučko ocitol v šestnástke, zozadu ho nakopol brániaci hráč a arbiter tentokrát už na biely bod ukázal. Kapitán Matusz síce netrafil loptu ideálne, no aj napriek tomu skončila v sieti a bojovní domáci pripravili N.Sadom len druhú bodovú stratu v sezóne a zároveň im výrazne skomplikovali šance na postup, nakoľko vrátili do hry práve ďalšieho zástupcu okresu Šaľa – Žihárec.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM