Peter Štrbo Krimi

Vlčany: Podvodník pripravil dôchodcov o 9600 eur

Dôchodcovia z Vlčian naleteli podvodníkovi a prišli tak o 9600 eur. Nitrianska polícia upozorňuje na podvodníka, ktorý pod zámienkou kontroly eurobankoviek navštevuje občanov.

Muž si pravdepodobne svoje obete dopredu vyhliadne a vyčkáva na vhodnú príležitosť, uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.
V utorok 17. januára dopoludnia zazvonil neznámy muž pri bránke domu dôchodcovského páru vo Vlčanoch v okrese Šaľa. Muž v civilnom oblečení sa predstavil ako policajt, ktorý pracuje na odhaľovaní falošných eurobankoviek. „Aby pôsobil naozaj dôveryhodne, preukázal sa preukazom s fotografiou na bielom podklade,“ informovala Bruchterová. Manželskému páru oznámil, že by s ním mali ísť na políciu za účelom skontrolovania eurobankoviek, pretože je podozrenie, že práve tie ich by mali byť falošné. Zároveň však dodal, že ak chcú, môže im bankovky prekontrolovať aj doma. Dôchodcom ukázal prístroj, ktorým sa potvrdí alebo vylúči pravosť peňazí. Dôverčiví manželia ho vpustili dnu. Vyložili finančnú hotovosť 9600 eur, ktoré falošný policajt presvecoval červeným svetlom. „V momente, keď mu manželia nevenovali pozornosť, vzal zo stola všetky bankovky a vybehol von z domu. Na ulici nasadol do naštartovaného vozidla, v ktorom ho čakal komplic a z miesta rýchlou jazdou ušli preč,“ opísala krádež peňazí Bruchterová.
Polícia opätovne vyzýva občanov, aby si do domu za žiadnych okolností nepúšťali cudzích ľudí. V prípade, že ich takáto osoba osloví, bude tvrdiť, že je od polície a preukáže sa preukazom, občania môžu zavolať na policajné číslo 158 a overiť si jej totožnosť i dôvod návštevy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM