Zlatica Gregorová Samospráva

Víťaza revitalizácie vnútrobloku prvý raz nevybrali: Verejné obstarávanie sa opakuje

Z verejného obstarávania na projekt revitalizácie večianskeho vnútrobloku nevzišla žiadna víťazná firma. Mesto vyberie víťaza nanovo.

Ilustračný obrázok k článku Víťaza revitalizácie vnútrobloku prvý raz nevybrali: Verejné obstarávanie sa opakuje
Zdroj: Mesto Šaľa

Do prvej súťaže sa prihlásili dve firmy, avšak ani jedna z nich neuspela. Prekážkou bolo, že nepredložili riadne vypracované ponuky podľa požiadaviek. Tentoraz zákazku mesto rozdelilo na štyri časti. V prvej sa budú robiť stavebné práce, druhá časť zákazky spočíva v obnove detských ihrísk, tretia časť sa týka osadenia fitnes prvkov a v poslednej fáze príde na rad zeleň vo vnútrobloku Cintorínskej a Slnečnej ulice.

Hracie plochy aj zeleň

Hlavným cieľom radnice je z už nevyužívanej plochy urobiť relaxačnú zónu, kde by svoj voľný čas mohli využiť tunajší obyvatelia. V pláne je rekonštrukcia pôvodných hracích plôch, osadenie fitnes prvkov ako aj vysadenie väčšieho množstva zelene. Nebude chýbať ani záhradný mobiliár ako sú lavičky.

Prvá časť zákazky bude obsahovať stavebné práce ako sú úpravy chodníkov, mobiliár, osvetlenie s celkovou predpokladanou sumou 223 429,01 eur bez DPH. „V rámci tejto časti zákazky ide o odstránenie nevyhovujúceho technického stavu časti existujúcich chodníkov a trás pre peších, zveľadenie spoločného priestoru zvýšením jeho estetických a kultúrno-spoločenských hodnôt vybudovaním priestoru pre odpočinok a relax. Súčasťou revitalizácie je aj rekonštrukcia verejného osvetlenia v medziblokových častiach sídliska v rozsahu projektovej dokumentácie,“ uvádza sa v zákazke.

Fitnes aj stojany

Druhá časť zákazky počíta s osadením hracích prvkov, ktoré budú tvoriť jadro detských a mládežníckych aktivít. Predpokladaná suma za zákazku je 103 331,7 eur bez DPH. Tretia fáza predstavuje umiestnenie fitnes prvkov ako aj stojanov na bicykle a ďalšie odkladacie plochy pre návštevníkov vnútrobloku. Výška sumy za uvedené prvky je predbežne 41 297,43 eur  bez DPH.

Vysadia zeleň

„V rámci tejto časti zákazky bude zabezpečená obnova zelene formou rekultivácie zatrávnených plôch, zakladaním nových trávnikov výsevom alebo hydroosevom na plochách dotknutých výstavbou navrhovaných prvkov v prostredí, výsadbou novej stromovej zelene, okrasných živých plotov, kríkov a tráv,“ uvádza Úrad pre verejné obstarávanie. Záverečná časť zákazky prepokladá výdavky v hodnote 45 000,0 eur bez DPH. Z víťazných ponúk si kompetentní pracovníci vyberú tú najvhodnejšiu 6. septembra 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM