Peter Štrbo Hádzaná

Víkendovému súperovi chutia slovenskí medailisti

Jindřichúv Hradec, ktorý privítajú šalianky cez víkend zatiaľ získal iba štyri body v medzinárodnej hádzanárskej WHIL, ale získal skalp Michaloviec a ŠKP Bratislava.

Pri pohľade na tabuľku medzinárodnej súťaže je jasne vidieť rozdiel nielen v postavení tabuľke, ale aj v bodovom zisku, ktorý jasne hovorí v prospech šalianskeho kolektívu. Práve štyri body, ktoré náš protivník získal „ukoristil“ majstrovi Slovenska ŠKP Bratislave, keď ju porazil v 13. kole doma vysoko 27:18 a rovnako získal oba body aj v 2. kole proti Iuvente Michalovce, s ktorou vyhral taktiež doma v pomere 30:28.

Na rozdiel od našich minuloročných medailových konkurentov sa šalianskym hádzanárkam podarilo v prvej polovičke súťaže v 8. kole u súpera naplno zabodovať, keď Duslo vyhralo 18:21, aj keď mali do polčasu navrch domáce hráčky, ktoré viedli 11:9. V domácom kolektíve sa strelecky darilo Bubeníkovej (5) a Kohoutovej s Krupicovou, ktoré zaznamenali po tri góly. V drese Dusla dala 5 gólov Szarková, štyri pridala Vidiečanová a po tri góly strelili Trochtová s Weibelovou.

Podľa výsledkov Jindř. Hradca so slovenskou špičkou, ktoré vyhrali, ale aj ďalšie ich tesné prehry s Veselím n/M, Trenčínom,…, taktiež aj predošlé výsledky nášho družstva s Mostom, Porubou, či Pískom hovoria, že žiadneho zo súperov nehodno podceňovať. Iba plnohodnotný výkon zvereniek trénera Lukačína je zárukou dvojbodového zisku, ktorý by posunul Duslo Šaľa do výhodnej pozície v rámci nasadenia do záverečnej play – off.

V strede týždňa sa čiastočne vyrovnali „sklzy“ z neodohraných stretnutí 17. kola, keď v dueli nováčikov si poradil domáci Most s Porubou 38:28 (19:9) a ani skúsený celok Brittermu Veselí n/M nestačil doma na suverénnu pražskú Sláviu a prehral s ňou 20:27 (11:12). Uskutočnila sa taktiež predohrávka 21. kola v Michalovciach, kde domáca Iuventa rozdrvila Písek 43:30 a upevnila si druhé miesto v tabuľke.

V ďalších dueloch 20. kola sa stretnú v sobotu 5. marca 2011 dvojice: Poruba – Olomouc; Most – Partizánske; Veselí n/M – ŠKP Bratislava, Trenčín – Zlín a o 18. 00 hodine Šaľa – Jindř. Hradec. V nedeľu 6. 3. 20011 dohrajú kolo duelom Slávia Praha – Bánovce n/B. Vedenie HK Slovan Duslo Šaľa srdečne pozýva svojich priaznivcov na víkendové medzinárodné stretnutie a verí, že podporia šalianske hádzanárky na ich ceste za dôležitým dvojbodovým ziskom.

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM