Peter Sýkora Futbal

Víkendová futbalová radosť, ale aj smútok

Z dvanástich futbalových zástupcov šalianskeho regiónu v majstrovských súťažiach zavládla po víkende spokojnosť iba v slabšej polovičke.

Tento víkend bol pre viaceré futbalové kolektívy nášho regiónu v seniorských súťažiach skoro ako skúška ohňom, nakoľko ich viac narazilo na zdatných súperov a po záverečnom hvizde arbitra nemali dôvod na radosť a spokojnosť. Nedarilo sa mužstvám z vyšších súťaží, kde okrem Nededu ťahali v majstrovských bojoch za kratší koniec. Prvoligová Šaľa prehrala hádam existenčný súboj doma so susedom v tabuľke Púchovom. Horná Kráľová (IV. liga) je silná iba na domácom trávniku a z Loviec si priviezla poltucet gólov. Nešťastný duel zohrali v piatej lige futbalisti Tešedíkova, ktoré viedli už od prvej minúty doma gólom Mikleho nad lídrom súťaže Šintavou, ale hostia v závere nielenže vyrovnali, ale v nadstavenom čase dali z „čudného“ pokutového kopu aj gól víťazný. Po stretnutí bolo dosť dusno. Nováčik piatej ligy mužsvo Kráľovej n/V zahral dobre v Zl. Klasoch, viedol gólom Hadžu, ale domáci nakoniec dokázali vyhrať. Posledný zástupca v tejto súťaži Močenok po „čistke“ v hráčskom kádri hráva s omladeným kolektívom, ktorý dokázal doma iba remizovať, keď bod zachraňoval strelou z pokutového kopu iba 17. ročný Tichý. Z mužstiev štartujúcich vo vyšších súťažiach teda naplno bodoval iba Neded, ktorý si zásluhou pohotového zásahu Vargu vezie zo Sládkovičova cenný skalp. Veselšie bolo v okresných súťažiach, kde našim mužstvám nielenže pribudli body, ale traja naši zástupcovia nadelili súperom magickú sedmičku. Sedem gólov nastrieľal doma Trnovec n/V susedom z Kesova aj vďaka hetriku Dynmáka, ale aj Žihárec posledným Podhorabom. Rovnaký počet gólov nastrieľali však aj futbalisti Hájskeho v okresnom derby so Selicami. Lepšiace sa Diakovce vyhrali dôležité stretnutie o špicu tabuľky s Drážovcami. Dosť vysoko prehrala iba Dlhá n/V v Bábe, ktorý však doposiaľ nestratil v súťaži ani bod!

Kaleidoskop futbalového víkendu

  1. liga Duslo ŠAĽA – MFK Púchov 0 : 1 (0:1)
  2. liga Sládkovičovo – NEDED 0 : 1 (0:0) Varga
  3. liga V. Lovce – HOR. KRÁĽOVÁ 6 : 1 (3:1) Valášik
  4. liga TEŠEDÍKOVO – Šintava 1 : 2 (1:1) Mikle
  5. liga Zl. Klasy – KRÁĽOVÁ n/V 2 : 1 (1:1) Hadža
  6. liga MOČENOK – Okoč Sokolec 1 : 1 (0:0) Tichý (11m)
  7. trieda TRNOVEC n/V – P. Kesov 7 : 2 (3:1) Dymák 3, Sklenár,Ölvecký,

    Klincko, Kukla

  8. trieda HÁJSKE – SELICE 7 : 0 (3:0) Matušica 2, Sládeček, A. Kaduc 2,

    Turanec, M. Kaduc (11)

  9. trieda B á b – DLHÁ n/V 6 : 1 (3:0) Benko
  10. trieda ŽIHÁREC – Podhorady 7 : 0 (3:0) Izsák 3, Negyedi 2, Vízvári,

    Szombati

  11. trieda DIAKOVCE – Drážovce 1 : 0 (0:0) Žižka

Pri pohľade na súperov, ktorí čakajú na našich zástupcov už najbližší víkend vidíme, že veľmi radostná bilancia (podľa ich posledných výkonov) sa nedá očakávať. Kiež by nám to mužstvá šalianskeho okresu svojimi výkonmi a bodovými ziskami vyvrátili.
Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM