Veronika Zeiselová Od Vás

VIDEO: Známa cesta v Šali bez značiek. Vyskúšali sme za vás, aké to je po nej prejsť autom!

Počas augusta bolo v štvrti oproti cintorínu zrušené takmer všetko zvislé dopravné značenie. Nastal dopravný chaos, keďže väčšina ľudí touto časťou prechádza „po pamäti“. My sme vyskúšali, aké to naozaj je.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Známa cesta v Šali bez značiek. Vyskúšali sme za vás, aké to je po nej prejsť autom!
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Zrušené zvislé značenie vyvolalo mnohé negatívne emócie. Aj my sme vás o tejto téme informovali v článku Rozhorčení Šaľania o odstránených značkách pri cintoríne: Hrozí nebezpečenstvo chodcom i cyklistom?, v ktorom ste sa mohli okrem iného dočítať, že mesto neplánuje žiadne výrazné zmeny. Pribudne iba vodorovné značenie. „Maľovanie vodorovného značenia sme objednali u dodávateľskej firmy a čakáme, kedy to prídu urobiť,“ uviedol referent dopravy a technických činností Miroslav Poliček z MsÚ v Šali.

Vyskúšali sme za vás

Keďže sa nám do redakcie ozvali viacerí nespokojní obyvatelia danej štvrte, vyskúšali sme na vlastnej koži, aké je to jazdiť v nej. Prinášame vám dve videá, v ktorých môžete vidieť, ako sme touto štvrťou prešli z rôznych smerov. Videá boli natáčané v piatok počas pracovnej doby, takže premávka bola len minimálna. Vodiči, ktorých sme stretli, už boli zjavne stotožnení so zmenou dopravného značenia, pretože taktiež stáli v križovatkách a dávali prednosť vozidlám prichádzajúcim sprava.

Brzda – plyn ničí auto viac

K štýlu jazdy „brzda – plyn“, ktorý je teraz potrebný v tejto oblasti, sme požiadali o vyjadrenie aj automechanika. „Pri tomto štýle je vyššia spotreba pohonných látok. Je to možno zanedbateľné množstvo, ale z dlhodobého hľadiska sa nám to pekne spočíta. Nielen teda na pohonných hmotách, ale aj opotrebení vozidla. Tiež netreba zabúdať, že sú aj väčšie emisie, keď každú chvíľu auto zastavujeme a uvádzame opäť do chodu,“ vysvetlil nám automechanik Ján (30) zo Šale.

Vyskúšali sme za vás: jazda v štvrti bez značiek
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM