Zlatica Gregorová Samospráva

Vianočná výzdoba v Šali je poškodená: Čo radnica prikúpila, ľudia zničili, FOTO

Každé mesto či dedina sa snaží spríjemniť vianočné aj novoročné sviatky výzdobou. Tú inštalujú najmä v centre diania.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná výzdoba v Šali je poškodená: Čo radnica prikúpila, ľudia zničili, FOTO
27
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V Šali vlani okrem svietiacej hviezdy a žiariacich svetielok nad pešou zónou radnica prikúpila ďalšie atraktívne kúsky. Hneď vedľa vynovenej budovy mestského úradu ste mohli vidieť rodinku sobov aj so snehuliakom a saňami. Všetko za tmy žiariace. Pri vstupe na námestie zase stála svetelná brána s nápisom Veselé Vianoce. Výzdoba mala slúžiť dlhé roky, avšak nie každý obyvateľ pochopil, že nebola určená na používanie.

Sadali na ne

Podľa slov hovorkyne Mesta Šaľa Eriky Kollerovej časť výzdoby bola zničená. „Po ich osadení sme prosili občanov cez všetky informačné kanály, aby si na sane a sobíkov nesadali. Bohužiaľ, im naša výzva zostala ľahostajná. Sobíci a sane len horko-ťažko prežili sviatky. Skončili s vykrivenými nohami a dokonca aj bez očí,“ smutne skonštatovala Erika Kollerová.

Dokonca pracovníci mesta doladili sobíkov, ktorí nemali oči a pridali im gumené, aby na okoloidúcich pôsobili príjemnejšie. Tie gumené oči si však už o dva dni niekto privlastnil.

Poškodené káble

Nenechali sme sa odradiť, osadili sme ďalšie oči. Tie na svojom mieste ostali opäť len pár dní. Čo sa ale týka ďalšieho stavu ozdoby po Vianociach, zostali sme veľmi smutní a sklamaní. Okrem toho, že sobíkom sa pod ťažkou váhou sadajúcich si ľudí vykrivili nohy, ľudia poškodili aj káblovanie okolo výzdoby,“ skonštatovala Erika Kollerová.

Ignoranti

Podľa všetkého niekto úmyselne zodral aj ozdobu sobov a saní, pretože si na ňu, napriek prosbám radnice, ľudia sadali. „Upozorňovali sme ľudí, že je to dokonca nebezpečné sadať si na sobíkov či sane, keďže je tam elektrika. Ľudia odignorovali aj tieto upozornenia. Ďalšie, čo nás prekvapilo bolo, že výzdoba bola pripevnená k zemi, no toto pripevnenie bolo ku koncu sviatkom tiež zničené. Klince boli dokonca povytrhávané,“ uviedla hovorkyňa.

V šalianskej radnici majú obavy, že budú musieť zaviesť opatrenia. Chcú totiž zamedziť znehodnocovaniu majetku mesta a poškodzovaniu vianočnej výzdoby nedisciplinovanými občanmi.

Foto: ilustračné

FOTO, Sviatočná výzdoba s prekvapeniami: TAKTO vyzerajú novinky v Šali
27
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM