Martin Bohunický Kultúra

Vianočná krajina v Hepaji: Unikátna výstava ako prejav vďaky

Za pomoci detí a dobrovoľníkov zo združenia Minibodka i darcov z celého Slovenska vznikla unikátna výstava. Jej cieľom je dostať združenie do povedomia a zároveň sa poďakovať všetkým ľuďom za pomoc v roku 2012.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná krajina v Hepaji: Unikátna výstava ako prejav vďaky
Foto: Martin Bohunický / Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Minibodka, ktoré tento rok zmenilo svoje pôsobisko, keď lodenicu vymenilo za areál bývalej reštaurácie Hepaj, pripravilo vo svojom novom útočisku atraktívne vianočné podujatie. Šesť dní práce detí a dobrovoľníkov má za výsledok krásne prekvapenie pre obyvateľov nášho mesta.

„Výstava má aj po sviatkoch priblížiť ľuďom Vianoce," hovorí jeden z dobrovoľníkov Michal Palka a následne dodáva: „Je to vlastne zdroj energie pre ľudí, ktorí nám pomáhali počas roka a chceme im energiu takýmto spôsobom vrátiť. Ľudia zo Šale a Veče nám veľa pomáhali a preto im takto vlastne chceme poďakovať, ukázať nové miesto pôsobenia a zároveň aj poprosiť o ďalšiu spoluprácu a pomoc.“

Najväčším lákadlom výstavy je unikátny drevený Betlehem rezbára z Mojmíroviec. Dielo s prvkami rómskej kultúry je údajne jediné na svete svojho druhu. ***„Betlehem nás má presvedčiť že ten Boh tu skutočne je, prichádza k nám a pomáha nám,“ ***dodáva Michal.

Celá výstava sa nesie vo veľmi príjemnej atmosfére, na návštevníkov čakajú okrem Betlehemu ďalšie zaujímavé diela, množstvo vianočných stromčekov a rozprávkových bytostí. Oddýchnuť si tu môžu pri šálke teplého čajíka.

Výstava potrvá až do 6.1.2013, dvere sú pre návštevníkov otvorené každý deň od 10:00 do 24:00. Pozrite si aj našu fotogalériu.

Betlehem
6
Galéria
Foto: Martin Bohunický / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM