Zlatica Gregorová Rôzne

Veteranista Roman Kováč žne úspechy: Nedávno získal štyri ceny, FOTO

Šaľan, ktorého múzou sú historické autá, si prevzal hodnotné poháre. Zbierkou veteránov očarúva svet.

Ilustračný obrázok k článku Veteranista Roman Kováč žne úspechy: Nedávno získal štyri ceny, FOTO
6
Galéria
Zdroj: archív Romana Kováča, Šaľa

Svoju záľubu našiel v starších autách. Jeho najobľúbenejším obdobím je to predvojnové, z ktorého má už niekoľko kúskov vo svojej garáži. Okrem Praga Baby vlastní Morgan, Citröen z roku 1928, 10HP Cabriolet, Hano Mak i MG. Netají sa túžbou dokúpiť si ďalšie. Pomaly si ich zrenovuje a poteší tak nielen seba, ale i okolie.

Úspech na zraze

Po víťaznom ťažení vo Francúzsku, kde so svojou Pragou Baby získal "Cenu za najkrajší veterán“ tentoraz vycestoval do Lehníc. Tam sa konal 3. Veterán zraz, ktorý usporiadal Klub historických vozidiel Žitný ostrov. I tu zožal úspechy, keď si prevzal hneď štyri ocenenia.

Neodišiel

,,Keď som videl tie všetky ostatné autá, povedal som si, idem preč, veď sú nádherné, nemám tu žiadnu šancu. Odísť som ale nevedel, lebo historické vozidlá boli tak uložené, že som sa odtiaľ nedostal. Nakoniec je dobre, že sa mi odtiaľ nepodarilo odísť,“ dodal Roman Kováč pre sala.sk.

Náš veteranista bol opäť príjemne šokovaný, keďže na zraz prišlo pribl. 170 historických vozidiel.

Ako uviedol pre sala.sk: ,,Bolo to úžasné podujatie. Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať organizátorom za účasť na tejto akcii a chcem sa poďakovať aj Hostincu u svätého Jána v Lehniciach. Bolo super.“

Za hranice

Najbližšie Šaľan vycestuje za hranice Slovenska. So svojou kovovou kráskou zavíta do chorvátskej Našice, kde sa bude snažiť zaujať a iste aj čo najlepšie reprezentovať našu krajinu a svoje mesto.

Vo fotogalérii uvidíte zábery Romana Kováča v Lehniciach.

Roman Kováč žne úspechy: Z ciest nosí víťazné poháre, FOTO
6
Galéria
Zdroj: archív Romana Kováča, Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM