Zlatica Gregorová Kultúra

Vesmír očami detí je čarovný: Ich práce si môžete pozrieť aj vy!

Už ako malé deti sme sa zapájali do známej Okresnej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Táto súťaž stále trvá.

Ilustračný obrázok k článku Vesmír očami detí je čarovný: Ich práce si môžete pozrieť aj vy!
Zdroj: TASR

Vyše tri desiatky rokov sa môžu deti rôzneho veku vyjadriť sa maľbou, či kresbou k vesmírnej téme. Kozmonauti, rakety, cesta na mesiac ako i žiariace hviezdy boli pred rokmi detskými fantáziami. Dnes sa už častejšie lieta na mesiac, dokonca vedci skúmajú možné osídlenie ďalších planét okrem našej Zeme. To všetko i oveľa viac deti vďaka svojej fantázii pretavili do svojich výtvarných diel.

Vesmír očami detí

Organizátorom jednotlivých kôl súťaže je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove, v spolupráci s hvezdárňami, okresnými astronomickými kabinetmi, centrami voľného času a regionálnymi osvetovými strediskami. Ako hovorí referentka kultúry KS Večierka, Katarína Gáborová:“Do výstavy sa zapojili deti z materských, základných škôl aj umeleckej školy. V našich priestoroch KS Večierka vystavuje 21 detských autorov.“ Odborná porota hodnotila tému i kvalitu spracovania v zložení: Eva Molnárová, Katarína Gáborová a Mária Lišková.

Celoslovenské kolo súťaže v hvezdárni

Súťažiaci ďalej postupujú do celoslovenskej súťaže. Výstava víťazných a vybraných prác z tohto kola bude inštalovaná v priestoroch Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove.

Vesmír očami detí si môžete pozrieť do 20. marca 2017, v pracovných dňoch od 9.00 hod.- 17.00 hod. v Kultúrnom stredisku Večierka v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM