Zlatica Gregorová Kultúra

Veľký prehľad podujatí v okrese Šaľa: KAM a KEDY zavíta Mikuláš?

Predzvesť Vianoc sa nezadržateľne blíži. Už onedlho príde postava, ktorú obľubujú hlavne deti.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad podujatí v okrese Šaľa: KAM a KEDY zavíta Mikuláš?
Foto: Zlatica Gregorová

Najmä tí najmenší budú nedočkavo vyzerať a čakať na ráno 6. decembra, kedy svoje meniny oslávi Mikuláš.

Pán s dlhou bradou

Deduško v červenom šate s dlhou bielou bradou a obrovským batohom. Práve on dobrých ľudí obdarúva sladkosťami alebo inými drobnosťami. Jeho príchod je vždy veľkolepý a deti sa na neho tešia dlho vopred. Zistili sme pre vás, kde a kedy sa s ním môžete stretnúť v našom meste, ale aj v ostatných dedinách okresu Šaľa.

Veľký prehľad

Veča: 6. decembra 2018 o 15.00 hod. pred večianskym hypermarketom môžete počkať na Mikuláša aj s jeho tradičnou veselou suitou. Celá družina sa spoločne presunie do areálu Pribinovho parku, kde obdaruje všetky poslušné deti a odštartuje Večianske vianočné trhy aj s kultúrnym programom.

Šaľa: 6. decembra 2018 o 17.30 hod. Podujatie Mestský Mikuláš a Materinky sa uskutoční v Dome kultúry Šaľa. Nebudú chýbať darčeky a kultúrny program.

Močenok: Stretnutie so svätým Mikulášom sa bude konať 8. decembra 2018 o 15.00 hod. Obec pre deti pripravila kultúrny program v spoločenskej sále obecného úradu. Divadlo z Domčeka predstaví rozprávku Janko Hraško.

Trnovec nad Váhom: 8. december 2018 o 14.00 hod. navštívi obecné námestie „pán v červenom“ aj so svojím sprievodom. Organizátorom je Róbert Láng, ktorý do dediny pozve aj krampusov – strašidelných čertov, ktorých však upokojí dobrý Mikuláš. Ak mu deti zarecitujú básničku, s radosťou ich obdaruje.

Kde a kedy zavíta Mikuláš?

Tešedíkovo: 4. december 2018 od 15.00 hod. Vianočný charitatívny trh s kultúrnym programom zorganizujú miestne organizácie Csemadok a Maďarská základná jazyková škola v Peredi, Viniper a Relaxačný klub. Podujatie sa bude konať v Dome kultúry v Tešedíkove a vystúpia aj deti z miestnych škôl.

Dlhá nad Váhom: Mikuláš sa začne 7. decembra 2018 o 16.00 hod. v miestnom kultúrnom dome, kde obdaruje všetky poslušné deti.

Hájske: 5. decembra 2018 o 16.30 hod. Mikuláš rozsvieti vianočný stromček na námestí pred domom kultúry a potom až do 18.30 hod. bude obchádzať dedinu a roznesie darčeky deťom.

Diakovce: 7. decembra 2018 o 10.00 hod. sa v dedine bude konať adventný koncert skupiny Kolombos, kde Mikuláš deťom rozdá darčeky. Podujatie sa uskutoční v kultúrnom dome.

Horná Kráľová: 8. decembra 2018 o 13.00 hod. sa na miestnom trhovisku budú konať vianočné trhy, kde Mikuláš v čase od 13. do 16.00 hod. odovzdá deťom sladké cukríky. Medzi deti príde aj s čertom a anjelom.

Selice: 5. decembra 2018 od 15.00 hod. bude chodiť Mikuláš po domoch a rozdá deťom balíčky plné sladkých dobrôt. Roznášať ich bude až do 18.00 hod.

Kráľová nad Váhom: 9. decembra 2018 od 14.30 hod. príde na námestie Mikuláš a spoločne s deťmi ozdobia vianočný stromček. Neskôr sa spolu presunú do domu kultúry, kde sa začne bohatý program.

Vlčany: 8. december 2018 o 14.00 hod. na parkovisko pred obecným úradom príde Mikuláš. Zaspievajú mu deti z miestnych škôl. Nebude chýbať vianočný punč a víno pre dospelákov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM