Peter Štrbo Rôzne

Veľkonočná výstava pred mestskou knižnicou slávila úspech

Mestská knižnica Jána Johanidesa už druhý rok zorganizovala pred veľkou nocou akciu Zažite Veľkú noc s knižnicou. Zvedavci videli ukážky prípravy veľkonočných ozdôb a dobrôt, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou veľkonočných sviatkov.

Rovnako ako minulý rok, aj tento rok predviedol svoje unikátne výtvory pán Kuna, ktorý prezentoval rôzne variácie a spôsoby prípravy veľkonočných vajíčok, nielen tradičným spôsobom ako je maľovanie, ale aj rôzne iné spôsoby, napr. zdobenie pomocou drôtov. Pani Irenka Vozáková, ktorá spolu s kolegynkami z domu dôchodcov ukázala, ako sa pomocou papiera, farieb a štetcov dajú robiť priam zázraky v podobe výzdoby, ale aj praktických pomôcok do domácností, ako napr. papierové misky, kvetináče, či košíčky.

Nechýbali ani výrobky pani Vajíčekovej, ktorá dokáže napiecť tie najkrajšie medovníčky s veľkonočnou tematikou. Sme radi, že nám počasie už druhý rok po sebe prialo a slniečko pomáhalo dotvoriť skutočne výnimočnú veľkonočnú atmosféru. Okoloidúci sa pristavovali a obdivovali vystavené kúsky, deti sa mohli zapojiť do vyrábania ozdôb, ktoré si samozrejme mohli odniesť domov. Súčasťou tejto výstavy bola aj výstava kníh s veľkonočnou tematikou, hlavne takých, z ktorých je možné čerpať inšpirácie pri prípravách na Veľkú noc.

Táto akcia sa nám podľa pozitívnych ohlasov vydarila a už teraz sa tešíme na ďalší rok, kedy dúfame, budeme môcť ukázať opäť niečo viac. Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa znova o rok na stretnutie s vami.

Kolektív MsKJJ

Kniznica_velka_noc
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM