Samospráva

Vedenie mesta na návšteve u štátneho tajomníka: Hlavnou témou bol obchvat Šale

Primátor Jozef Belický a viceprimátor Róbert Tölgyesi absolvovali návštevu u štátneho tajomníka Ministerstva dopravy a výstavby SR Jaroslava Kmeťa.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie mesta na návšteve u štátneho tajomníka: Hlavnou témou bol obchvat Šale
Zdroj: Mesto Šaľa

Informovala o tom radnica prostredníctvom svojho webu. Vedenie mesta ministerstvo opäť informovalo o naliehavej potrebe realizácie obchvatu. „Zdôraznili aj fakt, že dennodenne prejde našim mestom vyše 28 000 áut a most, ktorý spája Šaľu a mestskú časť Veča, je už v nevyhovujúcom stave,“ informuje radnica.

"Štátneho tajomníka sme informovali aj o tom, že Šaľania ako občania sa stali rukojemníkmi, na jednej strane kvôli administratívnym prieťahom v súvislosti s vydávaním stavebného povolenia a na druhej strane vo verejnom obstarávaní,“ povedal pre mestský web primátor Jozef Belický.

Ako informovala radnica, štátny tajomník Jaroslav Kmeť informoval vedenie mesta, že ministerstvo si je potreby vyčerpania financií do roku 2023 vedomé. Práve do tohoto termínu by mala byť výstavba realizovaná.

„V tejto chvíli ministerstvo robí všetky kroky na to, aby čím skôr momentálna nepriaznivá situácia pominula a aby už boli ukončené procesy verejného obstarávania aj vydávania stavebného povolenia. Štátny tajomník na záver stretnutia ešte sľúbil, že s generálnou riaditeľkou Slovenskej správy ciest navštívia Šaľu a osobne sa pozrú na nevyhovujúci stav šalianskeho mosta,“ dodáva mestský web.

Plánovaná návšteva by sa mala uskutočniť počas júla. V danom termíne by už mali byť k dispozícii informácie o procese verejného obstarávania, aj o prípadnom vydaní stavebného povolenia.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM