Zlatica Gregorová Samospráva

Večiansky kulturák sa v dohľadnej dobe zmení: Mesto už vybralo stavebný dozor

V Šali výstavba pokračuje aj za horúceho letného obdobia. Niektoré projekty sa začali hýbať skôr, iné neskôr pre administratívne záležitosti.

Ilustračný obrázok k článku Večiansky kulturák sa v dohľadnej dobe zmení: Mesto už vybralo stavebný dozor
Foto: Zlatica Gregorová

Už vlani mesto vyhlásilo výzvu, do ktorej sa mohli zapojiť záujemcovia. Hlásiť sa mohli spoločnosti, ktoré by chceli kompletne zrekonštruovať objekt večianskeho kultúrneho domu a tak prispieť k jeho modernému vzhľadu. Nezanedbateľná nie je ani jeho plánovaná ekonomickejšia prevádzka. Ide o projekt „Rekonštrukcia kultúrneho domu Šaľa – Veča“ – Zníženie energetickej náročnosti budovy.

Od základov

Do súťaže sa zapojili viacerí, medzi inými aj šalianska a bratislavská spoločnosť, ale vyhrať mohol len jeden záujemca. Stala sa ním firma z Tepličky nad Váhom, ktorá prišla s najvýhodnejšou ponukou na renováciu objektu. Stavebné práce záujemca zrealizuje v predpokladanej výške 627 143,95 eur s DPH.

Ako je uvedené v zákazke, počas renovácie večianskeho kulturáku by malo dôjsť k búracím prácam, demontáži existujúcich zábradlí, rekonštrukcii strechy, zatepleniu fasády, rekonštrukcii strechy, spoločenských priestorov. Pozornosti neuniknú ani sociálne zariadenia a bude potrebné odvlhčiť suterén. Počíta sa aj s renováciou vykurovacieho systému. Podľa popisu prác tak bude Spoločenský dom Veča vynovený takpovediac od základov.

Na to, aby všetky práce prebehli ako majú, dozrie stavebný dozor. Podľa informácií Mesta Šaľa je už známe, kto vykoná tieto práce.

Šalianska firma

Zákazka „Stavebný dozor pre stavbu Rekonštrukcia kultúrneho domu Šaľa – Veča – zníženie energetickej náročnosti“ má svojho víťaza. Toho vybrali posudzovatelia zo štyroch zaslaných ponúk. Stavebný dozor bude vykonávať šalianska firma z Nitrianskej ulice. Svoje služby mestu ponúkla za sumu 4800 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM